234.- (CAT) A partir del cinquè dia de la novena de santa Teresa de Calcuta, 2023.-

 A partir d'avui dia 01, cinquè dia de la novena fins el dia 05 de setembre darrer dia. Dia de santa Teresa de Calcuta. Seguirem aquesta proposta. Està en espanyol, si tens traductor automàtic t'ho farà al català. No deixa copiar, això limita el seu ús

https://www.pildorasdefe.net/aprender/oracion/novena-especial-madre-teresa-de-calcuta

Dia cinquè, dia 01 de setembre sant Josuè

Avui, dijous 1 de setembre, l'Església catòlica celebra la festivitat de Sant Josuè . La seva vida es narra al Llibre de Josuè on destaca com un gran profeta bíblic. De fet, va ser la persona triada per Déu per ser el successor de Moisès com a líder dels israelians en la seva conquesta de Canaan.



- Sant Rosari. Avui divendres misteris de dolor

https://soundcloud.com/opusdei-international/sant-rosari-misteris-de-dolor

- Lectures de la missa.-

1ª Lectura (1Te 4,1-8): Germans, volem fer-vos una exhortació i un prec en Jesús, el Senyor. Vosaltres vau rebre el nostre ensenyament sobre la manera de comportar-vos i d'agradar a Déu; ja ho feu, però us demano que avanceu encara més. Ja sabeu els preceptes que us vam donar de part de Jesús, el Senyor. Déu vol que mantingueu la vostra santedat: que us abstingueu de fornicar, que cadascú sàpiga tractar la seva esposa santament i amb honor, no amb un desig egoista, com fan els pagans que desconeixen Déu. Que ningú no sigui injust amb els germans ni s'aprofiti d'ells en els negocis: el Senyor demanarà comptes de tot això, tal com us tinc dit amb molta insistència. Déu ens ha cridat a viure en la santedat, i no en la impuresa. El qui no fa cas d'aquests preceptes no es rebel·la contra un home, sinó contra Déu, que us dóna el seu Esperit Sant.
Salm responsorial: 96
R/. Justos, celebreu festes en honor del Senyor.
El Senyor és rei. La terra ho celebra, se n'alegren totes les illes. Justícia i raó sostenen el seu tron.

Es fonen com cera les muntanyes davant del Senyor de tota la terra. El cel proclama la seva justícia, i tots els pobles contemplen la seva glòria.

El Senyor estima els qui detesten el mal, guarda la vida dels fidels, els deslliura de les mans dels injustos.

Apunta per als justos la llum, i l'alegria per als rectes de cor. Justos, celebreu festes en honor del Senyor, enaltiu el record de la seva santedat.
Versicle abans de l'Evangeli (Lc 21,36): Al·leluia. Estigueu alerta pregant en tota ocasió perquè us pugueu mantenir drets davant el Fill de l'home. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Mt 25,1-13): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles aquesta paràbola: «Aleshores el regne dels cels es podrà comparar a deu verges, les quals, havent pres les seves llànties, sortiren a rebre l’espòs. I cinc d’elles eren insensates i cinc prudents. En efecte, les insensates, quan agafaren les seves llànties, no se’n van endur oli; en canvi les prudents prengueren oli en les seves ampul·les juntament amb les seves llànties. Com que l’espòs trigava, s’endormiscaren totes i s’adormiren. A mitja nit es produí un clam: “L’espòs és aquí! Sortiu a rebre’l!”. Llavors s’aixecaren totes aquelles verges i prepararen les seves llànties, però les insensates digueren a les prudents: “Doneu-nos del vostre oli, que les nostres llànties s’apaguen”. Respongueren les prudents, dient: “No fos cas que no arribés per a nosaltres i vosaltres; és millor que aneu als qui en venen i compreu-ne”. I mentre anaven a comprar-ne, vingué l’espòs, i les que estaven preparades entraren amb ell a les noces, i es tancà la porta. Finalment arribaren també les altres verges, dient: “Senyor, Senyor, obre'ns!”. Però ell, responent, digué: “En veritat us ho dic: no us conec”. Vetlleu, doncs, perquè no sabeu el dia ni l’hora».


NOVENA DE SANTA TERESA DE CALCUTA DIA CINQUÈ 


• Pel Senyal.

"Confia en el bon Déu que ens estima, que ens cuida, que tot ho veu, que tot ho sap, que tot ho pot pel meu bé i pel bé de les ànimes". “Estima'l confiadament sense mirar enrere, sense por, Lliura't completament a Jesús. 

Ell se servirà de tu per aconseguir grans coses amb la condició que creguis molt més en el seu amor que no pas en la teva debilitat. 

Creu-hi, confia en ell amb una confiança cega i absoluta, perquè ell és Jesús”. “Jesús no canvia mai… Confia en ell amb amor, confia en ell amb un gran somriure, creient sempre que ell és el Camí al Pare, ell és la llum en aquest món de foscor”. “Hem de ser capaços d'alçar la vista amb tota sinceritat i dir: 'Tot ho puc en ell que m'enforteix'. 

Per aquesta afirmació de sant Pau, has de tenir una ferma confiança fent la teva feina – o més ben dit, la feina de Déu – bé, amb eficàcia, fins i tot perfectament, amb Jesús i per Jesús. Convenç-te també que tu per tu mateix no pots fer res ni tenir res que no sigui pecat, debilitat i misèria; que tots els dons de la naturalesa i de la gràcia que posseeixes, els has rebut de Déu”. 

“També Maria va mostrar aquesta confiança plena en Déu acceptant que se'n servís per al seu pla de salvació malgrat el seu res, ja que ella sabia que ell que és poderós podia fer grans coses en ella i a través d'ella. Ella confio. Quan li va dir 'si' – punt final. Ella mai no va dubtar”. “També Maria va mostrar aquesta confiança plena en Déu acceptant que se'n servís per al seu pla de salvació malgrat el seu res, ja que ella sabia que ell que és poderós podia fer grans coses en ella i a través d'ella. Ella confio. Quan li va dir 'si' – punt final. 

Ella mai no va dubtar”. “També Maria va mostrar aquesta confiança plena en Déu acceptant que se'n servís per al seu pla de salvació malgrat el seu res, ja que ella sabia que ell que és poderós podia fer grans coses en ella ia través d'ella. 

Ella confio. Quan li va dir 'si' – punt final. Ella mai no va dubtar”.


• PENSAMENT DEL DIA: 

La confiança en Déu ho pot tot. Allò que Déu és el nostre buit i la nostra petitesa, no la nostra plenitud”. Demana la gràcia de tenir una confiança ferma en el poder i l'amor de Déu per tu i pels altres. 


• PREGÀRIA 

Santa Teresa de Calcuta, tu vas permetre que l'amor assedegat de Jesús a la creu es convertís en una flama viva dins teu, i així et vas fer la llum del seu amor per a tots. Intercedeix davant del Cor de Jesús. 


(Menciona aquí el favor que desitges obtenir). 


Ensenya'm com deixar que Jesús penetri en mi i posseeixi per complet tot el meu ésser perquè la meva vida també pugui irradiar la seva llum i amor per als altres. Amén. 


• Cor Immaculat de Maria, Causa de La nostra Alegria, prega per mi. 


Santa Teresa de Calcuta, prega per mi.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip