233.- (CAT) Novena a santa Teresa de Calcuta 2023.- Quart dia 31 d'agost de 2023..

 


Estem al quart dia de la novena de santa Teresa de Calcuta 2023. Avui sant Ramon 31 d'agost de 2023

Les nostres referències i per a més lectura

Inspirats en Catholic.net

https://es.catholic.net/op/articulos/63066/novena-a-santa-teresa-de-calcuta

I en les Pildores de Fe.-

https://www.pildorasdefe.net/aprender/oracion/novena-especial-madre-teresa-de-calcuta

Novena que santa Teresa de Calcuta feia davant les grans dificultats

https://www.aciprensa.com/noticias/61295/esta-es-la-novena-de-emergencia-que-la-madre-teresa-rezaba-en-apuros

En PDF en espanyol:

https://pastoral.uc.cl/wp-content/recursos/publicaciones/otros/Novena-Madre-Teresa-de-Calcuta.pdf

https://es.scribd.com/document/387196845/Novena-Santa-Teresa-de-Calcuta

Recollides les intencions, preocupacions més generals, dels tres dies anteriors que resumim en tres.

Recollides les intencions i pregàries de l'apostolat de la comunicació C@LCs pel primer anunci: En l'apostolat de preparació al Matrimoni d'Espanya, moviment FeCPM, de Vida Creixent diocesana de Tarragona, Vida Ascendente, moviment Laudato Si d'Espanya i les parròquies de Cabacés i de santa Clara de Tarragona. Recollim tres pregàries que són necessitats prioritàries que ens ajuden a aprofundir espiritualment a més de les intencions més personals que tu puguis aportar.

Prioritats:

Què sentim en el nostre cor? Què podem fer?

1.- La sequera i l'estima per tota la naturalesa 

2.- La convivència en la concòrdia i el creixement personal espiritual per a estimar als altres.

3.- La crisi econòmica i estar espiritualment preparats.

NOVENA A SANTA TERESA DE CALCUTA.

A partir del quart dia

Quart dia. Sant Ramon nonat.

Història de Sant Ramon

S’anomena sant Ramon Nonat (que no ha nascut) perquè va ser extret del cos de la seva mare morta el dia anterior, fent servir la daga d’un caçador (el que actualment seria aproximadament una cesària). Això va ocórrer al Portell, Lleida, l’any 1204.

En la seva joventut va ser pastor. Portava el seu ramat fins a una ermita on es venerava la Mare de Déu mogut per la seva devoció per aquesta. Més tard sent parlar de Pere Nolasc que busca gent per a formar l’Orde dels cavallers de la Mercè per a rescatar cristians captius a mans dels musulmans i decidit ingressà a l’orde.

En els seus viatges a Àfrica per a alliberar captius es va bescanviar per un presoner, quedant-hi com a ostatge. La tradició diu que els musulmans, per a impedir que prediqués, li van foradar els llavis fent-hi passar un cadenat. Va ser rescatat per l’orde i va tornar a Barcelona el 1239.

Quan fou alliberat tornà a Barcelona i el papa Gregori IX el nomenà cardenal, però no va arribar a anar a Roma. Morí el 1240 a la vila de Cardona (Bages).

Fou canonitzat pel papa Urbà VIII en 1628, celebrant-se’n la festa el 31 d’agost. Des del 1969 és una festivitat d’àmbit local.

Sant Ramon Nonat és el patró de les embarassades, de les parteres i dels parts.

https://parroquiasantramon.org/historia-de-sant-ramon/

https://ca.wikipedia.org/wiki/Ramon_Nonat

31 d'agost de 2023

1.- Introducció animadora.

2.- Pel senyal. En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant

3.- Entrada

Quan necessitem que Maria ens ensenyi que significa sedegar l'Amor Assedegat de Déu per nosaltres que Jesús va venir a revelar-nos.

Ella ho va fer d'una manera molt bonica. Sí, Maria, va permetre a Déu que prendre's possessió de la seva vida per la seva puresa, la seva humilitat i el seu amor fidel

Busquem créixer, sota la guia de la nostra Mare Celestial, en aquestes tres importants actituds interiors de l'ànima que complau al Cor de Déu i permeten unir-se a nosaltres , en Jesús, ja ha través d'Ell, en el poder de l'Esperit Sant.

Al fer-ho, com María nostra Mare, permetrem que Déu prengui possessió completa de tot el nostre ser - ja a través de nosaltres Déu podrà extendre el seu amor assedegat a tots aquells que estiguem en contacte, especialment els pobres.

Si nosaltres romanim junys a la Nostra Senyora, ella ens donarà el seu d'esperit amorosa confiança


4.- El pensament del dia


"Què a prop ens tenim de mantenir de la Nostra Senyora, qui va entendre la profunditat de l'amor diví que estava essent revelat mentre romanguè al peu de la Creu i va escoltar a Jesús exclamant: "Tinc set".

Demana la gràcia d'aprendre de Nostra Senyora a satisfer la sed  de Jesús com ella ho va fer.



5.- Pregària final

Santa Teresa de Calcuta, tu vas permetre que l'amor assedegat de Jesús en la Creu es converteixi en una flama viva dins meu i així et facis la llum del seu amor per a tots

Intercedeix davant el Cor de Jesús


6.- Evangeli del dia.

Text de l'Evangeli (Mt 24,42-51): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vigileu, doncs, perquè no sabeu quin dia el vostre Senyor vindrà. Però sapigueu això, que si l’amo de la casa sabés a quina hora el lladre havia de venir, certament vigilaria i no deixaria foradar la seva casa. Per això, també vosaltres estigueu preparats, perquè a l’hora que no us penseu, el Fill de l’home vindrà.

Qui és, doncs, el servent fidel i prudent a qui ha col·locat el senyor sobre la seva família perquè els doni el menjar al seu temps? Benaurat aquell servent a qui, quan vingui el seu senyor, el trobarà obrant així. En veritat us dic que el posarà sobre tots el seus béns. Però si digués aquell mal servent en el seu cor: “El meu senyor triga a venir”, i començava a pegar els seus companys, i a menjar i a beure amb els embriacs, vindrà el senyor d’aquell servent en el dia que no espera i en l’hora que no sap, i l’exclourà, i la seva porció la posarà amb els hipòcrites: allí serà el plany i el cruixir de dents».

Lectura del sant Evangeli segons Sant Lluc

https://evangeli.net/evangeli/dia/2023-08-31

 7.- Peticions de gràcia que desitges obtenir.

La pluja, la convivència i la crisi. I les teves

8.- Pregària final



"Acordeu-vos, oh pietosíssima Verge Maria!, que mai s'ha sentit a dir que cap dels que han acudit a la vostra protecció, implorant el vostre auxili i reclamant el vostre Socors, hagi estat desemparat per Vós.

Animat per aquesta confiança, a Vós acudeixo, oh Mare, Verge de les Verges, i gemegant sota el pes dels meus pecats m'atreveixo a comparèixer davant Vós.

Oh mare de Déu, no rebutgeu les meves súpliques davant la necessitat, abans bé, escolteu-les i acolliu-les benignament. Amén".

Cor Immaculat de María, Causa de la Nostra  Alegria, prega per mi. 

9.- Santa Teresa de Calcuta prega per mi i per tots nosaltres

10.- Comiat. Fins demà. 

En el nom del Pare del Fill i de l'Esperit Sant. Amén. Bona nit a tothom.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip