226.- (CAT) Conclusions sobre les converses i el seu comentalisme.-

 Les conclusions sobre les converses i el seu comentalisme.-

Conversar diuen és un art, també és una oportunitat per obrir camins i construir ponts,hi han diverses classes de converses. Les converses informals col·loquials, les converses que comencen per un ritual, després un passatemps i tot seguit es conversa sobre un tema en concret.

Per la conversa ens coneixem i podem ajudar, a la fi ajudar-nos uns al altres.

El comentalisme és l'actitud i la tendència de la comunicació pel sentit mental de la cooperació, s'usa el com, són comentaris, es recerca la inclusió i la cooperació gràcies a la comunicació i a la creativitat dels participants.

Segons la tesi postulant de J.M. Ferran de la Causa Cooppel per la Pau, és la conversa basada en comentaris pel sentit mental cooperatiu per a trobar la pau interior dels participants, a la fi de descobrir que a la vida hi han principis ètics acceptables per tothom en la mirada als Drets Humans i l'Evangeli.

Comentalisme és escriure columnes o articles curts, basats en el comentari argumentat amb fonts, fets o dades. Són oberts a entrar en conversa inclusiva i l'autoria té la seva darrera paraula.

Cal tenir en compte que la conversa C@LCs o comentalista va més enllà de la conversa col·loquial informal, en la qual podem observar, participar i aprendre, però l'aprenentatge es baix ja que tothom parla com si tingues la raó. L'aprenentatge comença en l'escolta activa i amb la intenció de resoldre probles pràctics i reals, que en moltes vegades es posen barreres i una boira que no deixa el pas important: comprometre's. La capacitat d'escoltar baixa. Aquesta és positiva a nivell emocional i social sempre que es respecti als demés i els seus valors en les ironies i en l'humor.

Aquesta conversa comentalista (C@LCs) dins del pla Cooppel que porto i portem a terme en les converses a persones amb dol, que volen aprendre el català oral, que volen millorar l'èxit dels seus fills i filles, .... actualment atenem a unes 32 persones i portem en els darrers anys atenen una sumativa de centenars en presencial i telemàtica.

POTS. Pluja oferta disponible d'atenció a les persones

https://senycatala.blogspot.com/2023/07/52-ara-pots.html

En atenció a persones de les Juntes Directives i dins de la direcció de les entitats i projectes

https://indexjmferrangmail.blogspot.com/2023/07/11-relacio-dassociacions-on-estic-la.html

Conversar dona oportunitats, sempre amb l'esperança. El sol s'amaga però sempre torna a sortir




En el cas de la conversa de català oral es practica la lectura, els coneixements sobre la vida real, els drets del consum, etc.





.


Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip