231.- (CAT) Novena de santa Teresa de Calcuta (CAT).- Dies 28,29 i 30 d'agost. 2023




Del dilluns dia 28 d'agost al dimarts 05 de setembre de 2023

Dies 28,29,30 i 31 d'agost i 01,02,03,04 i 05 de setembre. Dia 05 de setembre XXVI aniversari de la seva mort.

Dimecres dia 06 de setembre, 66è aniversari del meu bateig, FERRAN jm. . Una ocasió per a celebrar l'aniversari del baptisme

La novena de santa Teresa de Calcuta amb dues de les intencions més vitals de la nostra comunitat entre les teves pròpies intencions: 

- Per la pluja i el saber valorar més la natura, creació de Déu

- I el creixement cristià en la convivència, en el respecte dels drets humans de la nostra comunitat i viure en la concòrdia.

EVANGELI DEL DIA DE SANT ROC, 16-08-23), propici ha tractar la comunicació comunitària

Lectura del sant evangeli segons sant Mateu18,15-20

En aquell temps, va dir Jesús als seus deixebles:
«Si el teu germà peca contra tu, reprén-lo estant tots dos tot sol. Si us fa cas, heu salvat el vostre germà. Si no et fa cas, truca a un altre o dos més, perquè tot l'assumpte quedi confirmat per boca de dos o tres testimonis. Si no us fa cas, digueu-ho a la comunitat, i si no en fa cas ni tan sols a la comunitat, considereu-ho com un pagà o un publicà.

En veritat us dic que tot el que lligueu a la terra quedarà lligat al cel, i tot el que deslligueu a la terra quedarà desfermat al cel.

Us dic, a més, que si dos de vosaltres es posen d'acord a la terra per demanar alguna cosa, els ho donarà el meu Pare que és al cel. Perquè on dos o tres estan reunits en nom meu, allà sóc jo enmig d'ells».

Introducció:

La següent Novena ha estat composta en la seva totalitat amb les paraules de la Mare Teresa. Permetre que el seu missatge i el seu exemple penetrin en els nostres cors és essencial per a commemorar la seva vida i la seva santedat. Meditar sobre les senzilles però profundes ensenyances de la Mare Teresa  podem ajudar a créixer en el nostre amor i set per Jesús, i ensenyar-nos com estimar-lo i servir-lo com ella ho va fer: “Tot per Jesús a través de María” fent “coses petites amb gran”. amor”. No només comptant amb el ric llegat de les seves paraules i exemples per inspirar-nos, sinó que també tenim el consol del seu continu interès per a cada un de nosaltres i l'ajuda de la seva intercessió constant. Aquí està continguda la bellesa i la meravella de la comunió dels sants: al mateix temps que busquem la inspiració en la vida exemplar de la Mare Teresa,

Que la vida de santedat de la Mare Teresa siguin una llum per a cada un de nosaltres, donant fruit en els nostres propis desitjos de santedat i en el nostre joiós servei a Jesús present en tots moments en els nostres germans, especialment en els més necessitats.

Tota la vida i l'obra de la Mare Teresa reflecteix l'alegria d'estimar a Déu i al proïsme, especialment als més necessaris, els més pobres entre els pobres. La seva resposta a la petició de Jesús “Vine, sigues la meva Llum”, va fer d'ella un símbol de compassió al món i un testimoni viu del amor de Déu. La seva vida va demostrar al món la grandesa i la dignitat de cada persona, el valor de les coses petites amb fidelitat i gran amor, i el valor inestimable d'una íntima unió amb Déu.



Primer dia, dilluns 28 d'agost de 2023     sant Agustí.

1• Per la Senyal.... 
En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant
“Coneixes realment a Jesús viu – no pels llibres, sinó per estar amb ell en el teu cor? “Estic convençut de l'amor de Crist per mí i del meu amor per a ell?
 Esta convicció és la roca sobre la que es construeix la santedat. 
Què hem de fer per tenir aquesta convicció? Tenim que conèixer a Jesús, estimar a Jesús, servir a Jesús a través de la fe: meditant la seva Paraula en les Escriptures, escoltant-lo parlar per mitjà de la seva Església i mitjançant la intima unió de l'oració.
 “Cerca'l en el sagrari. Fixa els teus ulls en ell, que és la Llum. Apropa el teu cor al seu diví cor i demana-li que et concedeixi la gràcia de conèixer-lo”. 

2• PENSAMENT DEL DIA: 
“No busquis a Jesús en terres llunyanes; no hi és. Estàs a prop teu; està dins teu”.
Demana-li la gràcia de conèixer a Jesús íntimament. 

3• ORACIÓ
Santa Teresa de Calcuta, tu vas permetre que el amor assedegat de Jesús en la creu es converteixi en una flama viva dins teu, i així et vas fent llum del seu amor per a tots. Intercedeix davant el Cor de Jesús.

4• INTENCIONS EN SILENCI O EN VEU ALTA
(Menciona aquí el favor que desitja obtenir). 

5. EVANGELI DEL DIA

Lectura del sant evangeli segons sant Mateu 23, 13-22

En aquell temps, Jesús va dir:
«Ai de vosaltres, escribes i fariseus hipòcrites, que tanqueu als homes el regne del cel!
Ni entreu vosaltres, ni deixeu entrar els qui volen.

Ai de vosaltres, escribes i fariseus hipòcrites, que viatgeu per terra i mar per guanyar un prosèlit, i quan ho aconseguiu, ho feu digne de la “gehenna” el doble que vosaltres!

Ai de vosaltres, guies cecs, que dieu: “Jurar pel temple no obliga, jurar per l'or del temple sí que obliga”! Necis i cecs! Què és més l'or o el temple que consagra l'or?

O també: “Jurar per l'altar no obliga, jurar per l'ofrena que és a l'altar sí que obliga” Cecs! Què és més l'ofrena o l'altar que consagra l'ofrena? Qui jura per l'altar, jura per ell i per qui hi habita; i qui jura pel cel, jura pel tron ​​de déu i també pel qui està assegut en ell».


6• ORACIÓ FINAL 
Ensenya´m com deixar que Jesús penetri dins meu i posseeixi per complet tot el meu ser per a la meva vida també pugui irradiar la seva llum i amor per als altres.
Amén.

Segon dia, dimarts dia 29 d'agost de 2023 

Avui , dimarts 29 d'agost , l'Església catòlica celebra al seu santoral la festivitat de Sant Joan Baptista i Santa Sabina de Roma , entre la d'altres sants i beats.

Sant Joan Baptista, habitual en grans obres i quadres clàssics, es recorda en aquesta data per la decapitació del darrer dels profetes. Per això l'Església també celebra el 24 de juny aquest santoral amb motiu de la data de la seva nativitat.

1• Pel Senyal.
• “Estic convençut de l'amor de Crist per mi i del meu per ell? Aquesta convicció és com la llum del sol que fa pujar la saba de la vida i florir els brots de la santedat. Aquesta convicció és la roca sobre la qual es construeix la santedat”. 
El dimoni provoca les ferides de la vida i, de vegades, els nostres propis errors, per fer-te creure que és impossible que realment Jesús t'estimi, que realment està aferrat a tu. 
Això és un perill per a tots nosaltres. I és tan trist, perquè és completament contrari a allò que Jesús realment vol, a allò que està esperant dir-te… Ell t'estima sempre, fins i tot quan creus no merèixer-ho”. “Jesús t'estima tendrament, ets preciós/a per a Ell. Dirigeix-te a Jesús amb gran confiança i deixa a tu mateix ser estimat per ell. El passat pertany a la seva misericòrdia, el futur a la seva providència i el present al seu amor”.

2• PENSAMENT DEL DIA: 
“No tinguis por – ets preciós/a per a Jesús. Ell t'estima”. 
Demana la gràcia d´estar convençut de l´amor incondicional i personal de Jesús per tu. 
Demana la gràcia de conèixer Jesús íntimament. 

3• PREGÀRIA 
Santa Teresa de Calcuta, tu vas permetre que l'amor assedegat de Jesús a la creu es convertís en una flama viva dins teu, i així et vas fer la llum del seu amor per a tots. Intercedeix davant del Cor de Jesús. 

4• INTENCIONS EN SILENCI O EN VEU ALTA
(Menciona aquí el favor que desitges obtenir). 

5.- EVANGELI DEL DIA

Lectura del sant evangeli segons sant Marc 6, 17-29

En aquell temps, Herodes havia manat encendre Joan i l'havia ficat a la presó, encadenat.

El motiu era que Herodes s'havia casat amb Herodies, dona del seu germà Filip, i Joan li deia que no li era lícit tenir la dona del seu germà.

Herodies avorria Joan i volia treure'l del mig; no acabava d'aconseguir-ho, perquè Herodes respectava Joan, sabent que era un home honrat i sant, i ho defensava. Quan ho escoltava, quedava desconcertat, i ho escoltava amb gust.

L'ocasió va arribar quan Herodes, pel seu aniversari, va donar un banquet als magnats, als oficials ia la gent principal de Galilea.

La filla d'Herodies va entrar i dansar, agradant molt a Herodes i als convidats. El rei va dir a la jove:
«Demana'm el que vulguis, que t'ho dono».

I li va jurar:
«Et donaré el que em demanis, encara que sigui la meitat del meu regne».

Ella va sortir a preguntar a la seva mare:
«Què li demano?»

La mare li va contestar:
«El cap de Joan, el Baptista».

Va entrar ella de seguida, de pressa, es va acostar al rei i li va demanar:
«Vull que ara mateix em donis en una safata el cap de Joan, el Baptista».

El rei es va posar molt trist; però, pel jurament i els convidats, no la va voler desairar. De seguida li va enviar a un botxí que portés el cap de Joan. Va ser, el va decapitar a la presó, va portar el cap en una safata i la va lliurar a la jove; la noia la va lliurar a la seva mare.

En assabentar-se els seus deixebles, van anar a recollir el cadàver i el van enterrar.

Quan donem la Paraula, que sigui coherent, autèntica i en sentit d'estima i de pau.
 
6.- ORACIÓ FINAL.-
Ensenya'm com deixar que Jesús penetri en mi i posseeixi per complet tot el meu ésser perquè la meva vida també pugui irradiar la seva llum i amor a per als altres. Amén. 


Tercer dia, dimecres dia 30 d'agost de 2023
Avui, Dimecres 30 d'Agost de 2023. Setmana 35. Dia 242 de l’any.Sants: Eva, Joana Jugan, Fèlix, Gaudència, Adaut, Fantí, Tecla, Fiacre, Palmaqui, Agil, Bonifaci, Pere.

1• Pel Senyal...
2.- “ Crist en la seva agonia, és el seu dolor, és la seva solitud va dir molt clarament, 'Per què m'has abandonat? Estava tan terriblement sol i abandonat i patia tant a la creu... En aquest moment tan difícil va proclamar: 'tinc set'... I la gent va pensar que tenia una set ordinària i li van donar immediatament vinagre; però no era això del que tenia set –era del nostre amor, del nostre afecte, del nostre íntim aferrament a ell, i de compartir la seva passió. I és estrany que hagi fet servir aquesta paraula. 
Va dir 'Tinc set' en comptes de 'Dóna'm el teu amor'… 
La set de Jesús a la Creu no és imaginació. Va ser una paraula, 'Tinc set'. Escoltem-li dir-nos-la a tu i a mi… És realment un do de Déu. “Si escoltes amb el teu cor, sentiràs, entendràs… Fins que ni coneguis en el més profund que Jesús té set de tu, no podràs començar a saber qui vol ser ell per a tu. O qui vol que siguis tu per a ell”. “Segueix el pas a la recerca d'ànimes. Porta'l a ell i a la seva llum a les llars dels pobres, especialment a les ànimes més necessitades. Escampa la caritat del seu Cor allà on vagis i així sadolla la set per les ànimes”.

3• PENSAMENT DEL DIA: 
“Imagina't! Déu està assedegat que tu i jo fem un pas endavant per saciar la seva set”. 
Demana la gràcia d'entendre el crit de set de Jesús. 

4• PREGÀRIA 
Santa Teresa de Calcuta, tu vas permetre que l'amor assedegat de Jesús a la creu es convertís en una flama viva dins teu, i així et vas fer la llum del seu amor per a tots. Intercedeix davant del Cor de Jesús.

5.- EVANGELI DEL DIA. 
Text de l'Evangeli (Mt 23,27-32): En aquell temps, Jesús digué: «Ai de vosaltres, escribes i fariseus hipòcrites, perquè us assembleu a sepulcres emblanquinats que de fora apareixen certament com a bonics, però a l’interior són plens d’ossos de morts i de tota immundícia! Així també vosaltres del defora sembleu justos als homes, però a l’interior sou plens d’hipocresia i d’iniquitat.

Ai de vosaltres, escribes i fariseus hipòcrites, que edifiqueu els sepulcres dels profetes i adorneu els monuments dels justos, i dieu: “Si haguéssim estat en els dies dels nostres pares no hauríem pas estat còmplices d’ells en la sang dels profetes”! Per tant, doneu testimoni [contra] vosaltres mateixos que sou fills d’aquells que mataren els profetes. Així, doncs, ompliu vosaltres la mesura dels vostres pares!».

6.- (Menciona aquí el favor que desitges obtenir). En veu alta o en silenci digues les teves intencions en tot el teu cor

7• PREGÀRIA FINAL 
Ensenya'm com deixar que Jesús penetri en mi i posseeixi per complet tot el meu ésser perquè la meva vida també pugui irradiar la seva llum i amor a per als altres. Amén. 
• Cor Immaculat de Maria, Causa de La nostra Alegria, prega per mi. 

8• Santa Teresa de Calcuta, prega per mi (i per a tots nosaltres).

9. Comiat: En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant.      Amén.



Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip