333.- (CAT) Informació del projecte Pare Fra Pere Perelló al Consell Parroquial 26-07-24 de Cabacés.-

 Avui divendres dia 26 de juliol de 2024 hem explicat en una reunió del Consell Parroquial de Cabacés (Cabassers) en què consisteix el projecte apostolat del Pare Fra Pere Perelló.-

2012
En el 3-11- 2012 es descobreix que el Pare Fra Pere Perelló és fill de Cabacés a arrel d'una preparació i després una trobada diocesana de Vida Creixent de Tarragona a Riudecanyes. Gràcies al fill de Cabacés en Josep Maria Llorenset.


2017

En el 2017 amb Jordi Català, Mn. Dàmaso i veïnat de Riudecanyes i de Cabacés elaborarem una narrativa en videoclics del Pare fra Pere al castell convent d'Escornalbou, poble i església de Riudecanyes i de Cabacés el pont de les Cavaloques, el mateix poble i el pont romà de Montsant.

2018

En 2018 organitzarem una trobada amb la visita del castell convent i el poble de Riudecanyes. Dos persones del Consell també hi van participar

Celebrant una Eucaristia a l'església de sant Mateu on a l'altar part esquerra es conserva el seu dit dit d'un humil nínxol de ciment.

El Pare Fra Pere Perelló fill de Cabacés (1540-1602), va morir aclamat venerable pels fidels com a sacerdot franciscà recol·lecta, amb do de profecia i miracler, segons les memòria recollides per Eduard Toda i publicades en la Reial Arqueològica Tarraconense.

Ell va coincidir uns anys amb sant Salvador d'Horta al Convent d'Horta de sant Joan. Va ser guardà del Convent d'Escornalbou fins al final de la seva vida. 

El que ens cridà més atenció és que s'ementés en un vídeo en la visita turística del convent d'Escornalbou i que es guarda el seu dit índex en un nínxol, a la part dreta mirant l'altar de forma humil amb el nom i data escrita amb un clau sobre el ciment. Canònicament no té cap reconeixement.

En les visites al museu municipal es pot demanar la visita guiada del retaule gòtic de l'església o quan està oberta l'església es pot veure'l lliurement.

Al peu del retaule hi ha un quadre de Cinta Masip que representa en un dit la seva vocació dirigida primer a Horta de sant Joan i després al convent d'Escornalbou (Riudecanyes) acompanyat amb una maqueta de com podia ser l'oratori fictici on es trobava el retaule (que és del segle XV)  quan Pare Perelló era un infant i després va decidir entrar en els franciscans al convent de santa Maria dels Àngels d'Horta, avui conegut pel convent de sant Salvador


2021
Jornada de sant Salvador a Horta en motiu del seu 500 aniversari del seu naixement, celebrada més tard deguda a la COVID, en el 2021












Nínxol a Riudecanyes


Quadre de Cinta Masip



Símbols per a recordar-lo al peu del retaule gòtic.



Horta de sant Joan, 2021  Vaig explicar la relació amb sant Salvador del Pare Fra Pere Perelló.

2023
Superant el curs, estic de voluntari informant turístic al museu municipal, el qual organitza visites guiades del retaule gòtic.

2024-2030
Perfilat el Projecte Pare Perelló (P3).- 
El projecte consisteix en tres propòsits:
     1.- El donar a conèixer:
- A sant Salvador d'Horta, la vida del Pare Fra Pere Perelló i la seva relació amb el sant.
- També el convent d'Escornalbou i l'església de Riudecanyes. 
- Així també l'església de Nativitat de Maria, on es troba el retaule gòtic on el va inspirar la vocació per santa Maria.
2.- Vetllar per la memòria d'interès cultural i espiritual de sant Salvador d'Horta i del pare fra Pere Perelló.
3.- Entenen el passat com viure avui els dons.-Acompanyat del com podem entendre i viure l'espiritualitat cristiana en el segle I, en el segle XVI i en l'actualitat i quin és el significat de ser miracler i tenir el do de profecia abans i avui. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

280.- (ES) Estamos con el Papa Francisco

263.- (ES) Apostolado de la Comunicación, Atención, Lectura Comprensiva y Significativa.- (C@LCs)