321.-(CAT) Primeres conclusions sobre el retir estiu 2024.- 090724

 CAL ESCOLTAR, ACOLLIR I ACOMPANYAR


Entrevistes personals al Consell Orientador de la tesi postulant Causa Cooppel per la Pau.-

Apostolat de la comunicació i de la conversa laïcal corresponsable sinodal (C@LCs)

En la societat civil:

1.- Composició del Consell ORI Causa Cooppel per la Pau: 

Formem part per a consultes un equip multi-professional voluntari de salut, psicologia, psiquiatria, de mediació social, inspecció d'educació, persones rellevants de la cultura, de la música, de l'art, etc.

Som 15 persones.

1.1.- Darreres entrevistes professionals.-

Fa dos setmanes amb un psiquiatra en Francesc Xavier Buqueras a l'Ateneu de Tarragona i avui dia 9 de juliol amb una psicòloga na Reyes Miró.

CAL ESCOLTAR      C@LCs

2.- Cooperem amb els bisbats.- 

Escriurem a bisbes: Tarragona i Tortosa en primer moment.

És una necessitat d'apostolat tenir un servei eficaç d'atenció a les persones que precisen de la confessió i de la direcció espiritual.

Segons les nostres entrevistes les persones es confessen de coses supèrflues i es tema de secret professional en les dades personals i no en les temàtiques per poder aprendre de cara a dirigir una pastoral espiritual d'atenció a la confessió i a la direcció espiritual en la fe.

Cada conversa és una oportunitat nova

I amb el Papa Francesc 

Preguem per la Causa Cooppel per la Pau i pel canvi de paradigma sinodal a favor del Papa Francesc una persona que coneix la pobresa, la misèria humana i el perdó com a rector, com arquebisbe i com a Papa.

Escriurem al papa Francesc i ja ho vam fer l'any passat, estiu de 2023 i ens va contestar la Cúria, ara ho tornarem a fer per donar ànims i per estar disponibles a favor de la sinodalitat.

Els Bisbes han de saber quines són les iniciatives associatives, socials i caritatives de l'Església, l'altra cosa que ho reconeixin canònicament com a associacions laïcals i com a moviments.

Tothom tenim dret a les iniciatives guiades per l'Evangeli però els Bisbes tenen el dret i el deure de valorar-les i de fomentar aquelles que estan en el sentit eclesial evangèlic i sinodalitat.

Tarragona, avui dia 9 de juliol de 2024.

Segon dia de retir d'estiu. Segon dimarts d'estiu.- Tarragona

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

280.- (ES) Estamos con el Papa Francisco

263.- (ES) Apostolado de la Comunicación, Atención, Lectura Comprensiva y Significativa.- (C@LCs)