328.-(CAT) COM PODEM VIURE ?.- La pastoral, Acció Catòlica i els moviments laïcals.-

COM PODEM VIURE, QUIN ESTIL DE VIDA, CONVIURE EN JESUCRIST COM A VALOR CENTRAR DE LES NOSTRES VIDES.

""" FERRAN Jim)))...



1.- El compromís de les calcutes dels nostre interior i d'arreu en tot el món, CAL ESCOLTAR, Cal corresponsabilitat sinodal.-

C@LCs és més aviat com una agència, oferim i contactem, oferim  conversa i facilitem la comunicació en apostolat laïcal corresponsable sinodal, estem dins de l'Església i ens obrim a les perifèries de la societat civil en atendre a les persones que ho necessitin, tinguin interès o vulguin millorar les seves capacitats per a viure, conviure i ser més inclusius i viure en el testimoniatge del QUI SEMPRE ENS ACOMPANYA. En el 2013 a principis de gener a l'ermita de sant Roc de Cabacés varem fer el vot personal amb un sacerdot, de decicar-nos a l'apostolat C@LCs fins que la salut i la vida ens ho permeti. En el 2017 Mons. Dr. Pujol va comprendre la iniciativa no canònica i ens va beneir. C@LCs és promoure la comunicació, permetre l'oportunitat de crear ponts entre les persones de tota classe i la missió de l'Església.  Comunicar, conversar, coneixer-nos i sentir-nos convidats a descobrir l'Amor de Déu en els cors de totes les persones.

En el 2018 assumirem la presidència de la coordinadora de Vida Creixent diocesana de Tarragona, fins el 2022 i també en el 2018 la presidència com a matrimoni de la Federació Espanyola de Centres de Preparació al Matrimoni (FeCPM) fins 2023. Ara estem dinamitzant grups de base.

En el 2019 varem participar en el Congrés de Barcelona sobre les noves aportacions a la Teologia i a la Pastoral de l'Església del papa Francesc.

De dins a l'Església oberts a les perifèries i als necessitats com a exemple tenim la santa Teresa de Calcuta entre tots els sants.

2.- La necessitat de reestructurar i de reorganitzar l'Església.- 

La pastoral és missió dels Bisbes i del papa Francesc. Per una organització de l'església el mes àgil i efectiva millor a la missió del sacerdoci comú. Caminar junts.


Es necessita també Acció Catòlica, una xarxa de suport a les parròquies, a les UPAs, etc. sense entrar en cap competitivisme amb els moviments laïcals, al contrari respectar-los, acollir-los i facilitar-los la comunicació, la qual tothom té dret. Tothom té dret de conèixer de com podem viure més la nostra fe i trobar testimonis humils, servicials, sense protagonismes i que no prenguin l'Església com una empresa o un partit polític, sinó com un servei en Amor en Jesucrist. Hi han espais que no cal que portem etiquetes de catòlics, però en altres es necessaria la vitalitat de l'Acció Catòlica. L'important és la catequesi i la celebració dels sagraments. Malgrat els moviments laicals són també una catequesi permanent, els quals han d'estar oberts al món i al proïsme, per això fa falta l'apostolat de la comunicació i de la conversa.
En el congrés de 2020 dels Laics vaig trobar-me amb un noi que parlava una mica d'argot juvenil, algun taquet oral, portava piercings al nas i a l'orella  i vestit molt com van molts joves i era president d'Acció Catòlica de la seva diòcesi, la seva conversa era testimonial i molt grata i convincent. Va ser una de els experiències més gratificants que vaig tenir al Congrés, a més de la conversa amb el bisbe auxiliar RIP de Barcelona, Mn. Antoni Vadell, tenia un  gran carisma i amable que et tocava el cor. 

Són molt importants els laics i les laïques i els moviments, els projectes... i les iniciatives, ho permet el Dret Canònic. Són oportunitats per apropar-se als demés i ser oberts sense proselitismes ni dogmatismes sinó la prioritària estima pel proïsme.

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

280.- (ES) Estamos con el Papa Francisco

263.- (ES) Apostolado de la Comunicación, Atención, Lectura Comprensiva y Significativa.- (C@LCs)