285.- (CAT) Donar la cara sense cap etiqueta

 COR OBERT SENSE ETIQUETES

1.- Sense cap nom, sols amb la nostra actitud.-

La nostra presència laïcal oberta sense cap nom o etiqueta que freni per a descobrir el nostre cor solidari disponible.-

Avui dia de sant Jordi ens hem reunit el grup de Renovació Carismàtica Catòlica en l'Esperit a santa Clara de Tarragona i després a l'Eucaristia en la pregària dels Fidels l'hem dedicat també a la Pau.

2.- La Pau és una preocupació urgent després de la tensa situació mundial.

El papa Francesc fa una crida universal a la Pau

https://premium.cat/ca/locals/el-papa-crida-a-la-pau-en-diferents-parts-del-mon-i-reflexiona-sobre-la-fortalesa/

https://www.catalunyacristiana.cat/el-papa-fa-una-crida-universal-a-obrir-el-cor-i-despertar-latencio-als-altres-perque-es-el-cami-per-conquerir-la-pau/

Cada dia hi ha més armament i dispeses militars mai vistes en la història d'Europa.

https://www.ara.cat/internacional/europa/europa-duplica-importacions-d-armes-eua-n-beneficien_1_4965549.html

3.- Cal Compromís. C@LCs: 

Cal obrir-se al proïsme com a sers humans humils i solidaris

La presència oberta a nivell personal o de proposants de projectes sota cap nom concret ni etiqueta per a descobrir el nostre cor adherit a l'Evangeli de Jesús.-

- Apropar-se oberts de forma neutral i imparcial però amb valors humans i cristians, sense marques ni conceptes. L'Evangeli ens demana ser sincers i transparents, sense interessos creats. Sense cap interès de proselitisme.

- Contacte amb l'altri per mitjà de la conversa de forma presencial en la seva recerca estratègica o de forma espontània i també telemàtica.

- Presentar-se en l'apropament sense cap mot que ens identifiqui catòlics ni cristians. Som tal com som. L'alegria que vivim en l'Amor a Crist podem donar si l'oportunitat es fa possible el Primer Anunci.

- C@LCs: Conversa, @udició amb escolta activa i Lectura en format cooperatiu (Cooppel). Cooperatiu sensoneuronal. La construcció de la pau comença cadascú de nosaltres en el nostre cor i en la nostra ment que es fa palesa en les nostres disponibilitats i favors.

- Investigació-acció i pràctica reflexiva en la conversa espiritual duta a terme en el dia a dia tant dins de la pastoral de l'Església com en les perifèries o en el món estrictament civil, neutral i més laicista.

4.- L'Església amb l'Acció Catòlica i la resta dels moviments laïcals s'ha d'apropar al proïsme.

Nosaltres ho fem en primera fila i cal que descobreixin i coneguin l'Evangeli per la nostra empatia, tendresa i els nostres fets. 

Després parlarem de l'Església, del papa Francesc, del Sínode i de la nostra presència en aquest món, que no som del món. 

Així també cal animar als moviments laïcals catòlics com Vida Creixent, preparació al matrimoni (CPM) o carismàtics entre altres. 

A entendre la sinodalitat de l'Església i de la crida de l'Esperit.

5.- Somriure, desitjar el bé, beneir i conversar és gratis, donem-ho lliurement i sense límits.

Amb denominació d'origen (DO): Palestina i amb més de dos mil anys

La nostra presència humana en la conversa i la lectura compartida de la vida i el món, en atenció a persones amb dol, amb la necessitat d'aprendre una llengua o dos d'arrelament, d'aprendre a aprendre amb més facilitats a famílies amb menors d'edat i a persones de totes les edats, d'atendre a qüestions veïnals com en els drets humans, una opinió més etc.

És important conèixer i donar a conèixer però que també vulguin ser coneguts els moviments laïcals amb assessorament o direcció o consiliari del corresponent sacerdot.

Formem part de cinc moviments:

1.- Vida Creixent, moviment de la gent gran, es reuneixen en grups parroquials una o dues vegades al mes amb la lectura reflexiva d'un temari i es troben a nivell diocesà i interdiocesà una vegada a l'any.

2.- CPM, moviment de matrimonis que preparem al sagrament del matrimoni per mitjà del diàleg  de grup i sobretot de la parella sobre el temes que els implica en el present i en el futur.

3.- Carismàtics són grups que canten, alaben Déu i llegeixen els Salms amb pregàries sortides del cor dins del grup i l'Evangeli del diumenge. Aquesta setmana Salm 21 i Joan, 15, 1-8

4.- Apostolat de la comunicació i de la conversa C@LCs

Estic obert a conèixer altres moviments laïcals orientats per un sacerdot o persona qualificada i acreditada en la missió eclesial.

5.- A nivell telemàtic formen part del moviment mundial sinodal i del moviment Laudato Si

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip