278.- (CAT) Corresponsals en tot moment i a tot arreu.- Sempre Implicats (SI)

 1.- Com ens diem?

Corresponsals (Oberts al proïsme, amb la inspiració catòlica)

2.- Com ens diuen?

Franciscosinodals, perquè fem difusió de les noves aportacions a la Teologia i a la Pastoral Catòlica del papa Francesc. I tot al voltant del Sínode dels Bisbes en la sinodalitat permanent.

3.- Definició.- 

Som catòlics, franciscosinodals , en apostolat laic corresponsable  sinodal    C@LCs.

Contactem, animem a generar grups parroquials sinodals, Lauda Si, Laudato Deum, Vida Creixent i grups de matrimonis CPM.

- (C) CORRESPONSALS, estem on estem ens sentim corresponsables civils i catòlics, tant a fora com dins de l'Església, compromesos en el Primer Anunci.

- (@) ANIMACIÓ. Suport motivacional i animació espiritual en atenció a les persones vulnerables, necessitades, interessades, altruïsme . Pot ser atenció presencial i/o telemàtica.

Participem, animem i fem notícia interna.

- (L) LLIBERTAT. Usem dilemes per al creixement. Optem amb l'opinió ferma i amb l'orientació ètica en l'Evangeli i els Drets Humans universals.

- (C) CONVERSANTS civils cap a la conversa espiritual. La conversa és l'eina i el camí. És un procés que segons cada persona en les seves necessitats, en els seus interessos i en les seves capacitats pot empoderar-se amb llibertat i coresponsabilitat.

- (s) SINODALS amb comunió amb el Papa Francesc i els Bisbes de tot el món. Caminem junts totes les persones es sentin convidades.




4.- Principals actuacions.- 

- Comunicar a les persones, grups parroquials, moviments, etc. sobre fets i de forma diària la carta del Papa, el santoral, la pregària diària, les lectures i l'Evangeli diari
- Animar a persones i a grups, amb atenció, animar a persones animadores i aprendre a aprendre en el  contacte, en l'acolliment i en l'acompanyament.
- Lectura catequètica amb meditació i reflexió diària de l'Evangeli, de la Bíblia i dels documents del papa Francesc.
- Coresponsabilitat amb la societat civil, en el Primer Anunci, amb les parròquies, el seus rectors, els bisbes i les seves delegacions.
Sinodalitat permanent en un procés constructius en perspectiva de present amb l'Esperit i mirant al futur.


Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip