69.- Horitzó C@LC "Cal Sortir al Carrer". Prioritats en els Drets Humans i en l'Evangeli.-

 EN CONSTRUCCIÓ

Apostolat en aproximació al proïsme

- C@LC "Cal Sortir al Carrer". I a les Xarxes Socials

Conversa en apostolat i lectura catequètica (C@LC)

Prioritats en els Drets Humans i en l'Evangeli.-

Corrent, moviment transversal o el que vulgui el Senyor.

C@LC: Cal Comunicar-nos

1.- Qui pot ser i estar en el nostre horitzó?

- Tot batejat, estigui al moviments que estigui i que vulgui entrar en l'apostolat emergent a les necessitats actuals de l'Església. Es tracta en apropar-se contactar amb el proïsme amb els seus dons, talents, interessos i necessitats i convidar-lo a descobrir l'Amor de Déu.

- Tota persona no batejada pot ser cridada a la conversió i demanar la iniciació (baptisme-confirmació) i formar part com a subjecte de C@LC. Tothom és per a nosaltres el nostre mòbil de concòrdia.

2.- Que fem, què sentim, què estimem?

1r .- Practicar a nivell personal o en grup amb coherència, autenticitat, lleialtat i competència estratègies, tàctiques i operacions en aproximació al proïsme amb la conversa en apostolat i la lectura catequètica, amb el lema: amistat, espiritualitat i apostolat:

Amb consiliari i la direcció espiritual:

Accions o fets + Pregària+ Confessió+ Eucaristia+ Trobada+ Accions o fets (planificació, execució i avaluació)

2n.- Protegir el bé comú i la presència històrica de noms de sants o de persones amb testimoni cridades per la santedat, en carrers, places, noms d'associacions, com la celebració de festes, etc.

 3r.- Permetre i protegir iniciatives inspirades en l'Evangeli d'acord amb el Codi Dret Canònic de caràcter ecològic (Laudato Si), solidari o benèfic.

4t.- Presència en el món i en la societat civil:

Cada parròquia  i cada moviment o associació cristiana a d'estar present i mereix el respecte a igual que la resta d'entitats, associacions civils o iniciatives solidàries sobre tot en les persones més joves i més vulnerables .

5è.- Facilitar oportunitats.

En un barri o poble vetllar i evitar fer activitats paral·leles o simultànies per a facilitar l'oportunitat d'assistència a totes les que hom vulgui assistir.

6è.- Compartir la joia de ser estimats per Déu i el do que suposa l'Eucaristia viscuda i compartida.

7è.- Invitar als sagraments que són signes d'amor de Déu i al matrimoni que és el matrimoni civil amb l'Eucaristia dins de l'Església, misteri d'amor de Déu.

8è.- Invitar a les activitats d'aquesta línia, a participar en la seva execució com també en la planificació i avaluació. I col·laborar amb altres moviments i amb les parròquies per a desenvolupar la crida del Papa Francesc.

9ª.- Observar i donar a conèixer amb humilitat les bones obres i les persones que donen testimoni a la fi que siguin un referent per a descobrir cada dia més a Jesucrist, estimar-lo i sentir-se acompanyats per ell . 

.


Saber ser, estar, tenir, fer i estimar

Saber ser cristià en el món d'avui, saber estar en el manament del Senyor i en pastoral, saber tenir els nostres dons, talents, cos i propietats materials per al bon fi i a estimar que estem cridades totes les persones de bona voluntat. 





 

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip