246.- Dissabte dia 4 de novembre 2023. L'espiritualitat del Sínode la clau del futur i del seu sentit de l'Església.-

 



Els propers dies 04 i 05 de novembre dedicats a  viure amb espiritualitat el Sínode

El dia 04 de novembre de 2023.-

SÍNODE:
El proper dissabte dia 4 de novembre se celebrarà una jornada formativa al voltant del mètode de "conversa en l'Esperit", a partir del qual s'estan desenvolupant les sessions de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes.






Benvolgudes i benvolguts,
Fa un parell de dies ha començat la primera sessió del Sínode sobre la sinodalitat a Roma. Els bisbes i els pares i les mares sinodals han estat quatre dies de recés preparant-se interiorment per deixar-se guiar per l’Esperit a l’hora de treballar els temes proposats, que són el resultat de les propostes que vam enviar el responsables de cada diòcesi.
El mètode que empraran en aquesta fase del Sínode s’anomena “conversa en l’Esperit”. A nosaltres ens sembla que es tracta d’una metodologia de discerniment molt adient per incorporar en la nostra dinàmica eclesial i que garanteix l’escolta, la participació i la comunió en la missió.
Per aquest motiu us convidem a participar de la jornada formativa que estem preparant pel dia 4 de novembre al Seminari de Tarragona, des de les 10h del matí fins les 13h del migdia. Aquesta trobada us donarà la possibilitat de fer experiència d’aquesta dinàmica de discerniment i fer un aprenentatge molt significatiu desde la pràctica.
També us adjuntem el document sencer “Instrumentum Laboris”.
Per la Jornada del 4 de novembre és imprescindible que, els dies previs, dediqueu un temps a la pregària per preparar la vostra aportació en relació al tema escollit que trobareu a la pàgina 41-42 del document (B1.5 Com podem reconèixer i recollir la riquesa de les cultures i desenvolupar el diàleg entre les religions a la llum de l’Evangeli) En aquestes dues pàgines trobareu la concreció del tema a tractar i els suggeriments per a la pregària i la reflexió preparatòria.
Per una bona organització us demanem que ompliu el següent 
formulari. La data límit per apuntar-se és el 31 d'octubre. Us informem que per aparcar trobareu el pàrquing del Roqueral obert de les 9:30 fins les 13:30.
Espero que ens puguem trobar el proper 4 de novembre!

EQUIP DIOCESÀ DEL SÍNODE

 

Secretaria general i cancelleria de l'arquebisbat de Tarragona





El dia 05 de novembre de 2023

El dia 05 de novembre l'apostolat de la comunicació C@LCs tindrem reunions i contactes per a dur a la pràctica i fomentar l'espiritualitat del Sínode a Tarragona de cara a l'Esglesia, les parròquies, els moviments i oberts als altres que ens invita el Sínode a compartir el primer anunci i l'alegria espiritual en Crist amb la humanitat i amb la societat i el món proper. Sense oblidar l'església universal i en més concret el Bisbat de Tortosa.

BISBAT DE TORTOSA.- 

El mateix dia 05 de novembre el grup parroquial de Vida Creixent de Cabacés saludarà al nostre Sr. Bisbe de Tortosa després de la vida concelebrada de les 11.15 hores a l'església Nativitat de Maria.

Trobada de Vida Creixent diumenge dia 29 d'octubre a Cabacés


LES NOSTRES CONCLUSIONS QUE FORMEN PART DE LES TRETES EN LES GENERALS
L'Església ens necessita




Tots els participants davant de la capella de sant Pau en el Seminari, seu avui de la trobada diocesana.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip