163.- (CAT) Apostolat de la comunicació i de la mediació comunitària (C@LCs).-

 A.- Apostolat de la mediació.-

Participant aquests dies de novembre en unes jornades sobre mediació des del punt de vista professional a Tarragona, obert a personal voluntari social mediador comunitari.

https://www.tarragona.cat/serveis-a-la-persona/institut-municipal-de-serveis-socials/noticies/noticies-2022/dilluns-arrenquen-les-xi-jornades-de-mediacio-a-tarragona

Aquestes jornades, de les quals se celebra l’onzena edició, promouen el diàleg entre les persones i grups socials com a eina de gestió de les discrepàncies i conflictes.  






Important és escoltar a les persones, és un saber fer, com a tècnica i com a art.

Et trobes amb persones ofeses o agraviades o simplement molestes, dins de qualsevol parròquia o en relació amb l'Església, com pot passar també en tota convivència en el món associatiu o veïnal.

L'apostolat de la mediació consisteix en estar disponible sempre en escoltar (escolta activa), ajudar a discernir i a orientar cap a la reconciliació, el perdó i a compartir la misericòrdia.

La mediació és imparcial, el més neutral possible, però còmplice en arribar al consens i el millor acord. Per aconseguir la negociació entre iguals, una negociació cooperativa entre persones, amb honor i dignitat, amb llibertat i amb responsabilitat.

Organitzar actes culturals, socials i/o entrevistes per a empoderar des de la mediació en la negociació, capacitat autònoma per al diàleg sà, constructiu i sinodal entre les persones en tracta d'igualtat, llibertat i responsabilitat..


B.- Apostolat de la comunicació.-

És tracta de comunicar, ajudar a la comunicació en l'Església, en el món veïnal per a que arribin missatges d'esperança, de suport motivacional, de fe i de caritat, solidaritat amb iniciatives i disponibilitats.

Observació, anàlisi amb esperit crític, interpretació de les dades sobre missatges en les xarxes socials, per internet i/o presencials sobre Valors, Drets Humans, fe, Església i el paper del papa Francesc, etc.

Difusió informativa de missatges que val la pena donar a conèixer.

Promoure l'opinió i l'esperit crític com a cristians del segle XXI.


C.- Apostolat de la comunicació, de la mediació i del caminar junts.-

Apostolat de l'apropament, del contacte, de l'acolliment i de l'acompanyament, en la Calcuta de cadascú, en la Calcuta de cada lloc i en la Calcuta de cada comunitat. (C@LCs). La Calcuta sinodal. En l'actitud de la humilitat i en la pobresa d'esperit caminar junts dins de les possibilitats. Disponibles del tot, amb tot el cor. Amb tot el dolor i el dol que implica la vida. La compassió, l'empatia i la concòrdia dura i dolorida dins del cos i de l'ànima.

Important és comunicar que estem disponibles:

1.- Apostolat d'atenció al dol de les persones a favor del seu èxit.

 La participació en el congrés com a mediador i suport motivacional en el camp de la pedagogia:
Felicitacions per la vostra aportació al Congrés Internacional de la Societat catalana de Pedagogia.- Institut d'Estudis Catalans, el proper 1,2,3, desembre 2022:

  Us comuniquem que ja es poden consultar al web els panells de Comunicacions, on esteu en autoria o coautoria:


Els dies 1,2 i 3 de desembre participarem en el primer congrés internacional de pedagogia de la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, on presentaré el pla director de la Causa Oferta Cooppel per la Pau i em centraré en el programa Cooppel de suport a les famílies amb menors d'edat que porta X anys d'atenció a l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona i en 2023, XV aniversari de Priorem Priorat a ràdio Falset.

2.- Atenció al dol de les persones i de les famílies amb persones desaparegudes:

Una tasca dins d'aquest repte a més de donar conversa al proïsme és la col·laboració en la recerca de persones desaparegudes, on les seves famílies tenen necessitat d'atenció i d'esperança.

Una mirada a la Calcuta de la casa comú i dels nostres cors



Atendre a les persones de la seva família i del seu entorn que pateixen la seva desaparició dins dels límits de les possibilitats

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip