158.- (CAT).- Qüestions avui. El laïcat és més que corresponsable.-

 Davant les qüestions avui  que ens plantegem els qui estimem a Crist i a l'Església podem arribar a la conclusió que el laïcat és més que corresponsable.-

Estem caminat junts, és una crida unànime del Papa Francesc i del Sínode dels Bisbes, més que mai hem de ser corresponsables i sinodals.

Moltes conferències que parlen de la Teologia i de la Pastoral en aquesta línia i són necessàries. 

Però hi han qüestions que ens fan més que corresponsables ja que les iniciem els laics o la cosa va per llarg.

Estem davant d'un túnel que al final es veu la llum

Les qüestions com:

1.- Per què hi han films i documentals sobre temes d'església com les històries del rosari, experiències de sants avui, etc i en canvi oficialment no es fa difusió de les estrenes en locals de cinema i t'has d'assabentar per les xarxes com si fos unes ofertes clandestines?

2.- Si l'església precisa transparència com és que no hi han orientacions de funcionament ni formació dels consells parroquials  així com les tasques concretes de secretaria d'actes, tresoreria, etc.?. Podem observar que hi ha un anar fent divers que no cal ni comentar.

3.- Si s'han de crear comunitats i per tant els moviments cristians són necessaris per aquest canvi que necessita l'església com és que el mateix laïcat sembla el menys interessat?.

I anirem sumant qüestions disponibles a sumar iniciatives per a solucionar-los.-



 

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip