161.- (CAT) Més que una opinió. Sant i Santes (SOS). El compromís avui.

 EN CONSTRUCCIÓ

Per la cultura i per l'educació

Més que una opinió. Sant i Santes (SOS). El nostre compromís.

Ens queixem de les festes invasores a la nostre cultura, però la festa de "Tots sants" crec que ha de ser "Festa de tots sants i de totes les santes", un dia per a visitar els cementiris, fins hi tot hi han parròquies que celebren l'Eucaristia al cementiri. Però les esglésies dels pobles, dels barris i de les ciutats  aquest dia haurien d'estar obertes, una o més persones fer de guies i totes les imatges de sants i santes tinguessin un rètol informatiu del seu nom, de la seva autoria si és una persona coneguda en el món de l'art i l'any de la creació. I que donés pas a explicar una breu vida del sant i la seva relació en la comunitat parroquial.

És un compromís catequètic que tenim, no podem deixar la situació com està.

No ens podem queixar de festes invasores si els valors de les nostres no les sabem reactualitzar.

Per la meva part he fet poca cosa al que ens crida aquesta campanya SANTS I SANTES . SOS.

A Cabacés el retaule gòtic de l'església i la seva relació amb el Pare Fra Pere Perelló, que morí guardià del convent d'Escornalbou 1602, deixeble de sant Salvador d'Horta i fill de Cabacés. https://cabacesparroquia.blogspot.com/2021/04/02-mes-novetats-sobre-el-pare-fra-pere.html

A l'Aleixar va dur a terme la Santíssima Trinitat i del retaule de les ànimes del purgatori per Modest Gené en el 2008 celebrarem el XXV aniversari de la mort i en el 2014 centenari el del seu naixement de l'artista reusenc, així a Poboleda també el sant Pere de l'altar és també de Modest Gené.

En diverses ocasions hem aprofitat una trobada de Vida Creixent o hem estat invitats o també com organitzadors ho hem promogut a l'Aleixar, Valls, Marçà, Poboleda etc.. Així també el Centre d'estudis del Priorat (CeP) va publicar en la seva darrera revista "La Portadora" totes les obres de Modest Gené al Priorat, pensant en una ruta cultural i artística, una de més de les que hi han enre altres temes al Priorat.

Com a present i simple voluntari en el Grup d'Opinió Cristiana de l'arquebisbat de Tarragona. Aprofito també per a pensar que cal motivar per les felicitacions del dia dels nostres sants, molta moda avui en les celebracions dels aniversaris del naixement, que celebrem el dia que vam néixer i que els nostre pares van ser pare o mare, per primera vegada o de nou. I també reivindico, com a vegades esmenta Mn. Emili del Bisbat de Tortosa en els seves homilies, en celebrar l'aniversari del nostre baptisme, si creiem en el seu valor també tant o més important que el nostre naixement.

Ferran jm.

Algunes fotografies de la campanya Cooppel per la Pau






Per exemple els grups Facebook de l'Aleixar i de Poboleda entre molts

https://www.facebook.com/groups/448519931854482

https://www.facebook.com/groups/156715684519754

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip