192.- (CAT) Opinió comentalista i compromís de qualitat i de dignitat cristiana.-

  COMENTAL EN CONSTRUCCIÓ

Opinió "comentalista" i el compromís més cooperatiu en l'educació en la família i en la parròquia i en la societat.-

Com podem generar opinió i que ens ajudi a crèixer en compromisos creatius i cooperatius cristians? Cap a compromisos amb comentaris que generen nous comentaris que sumen i donen qualitat als compromisos de qualitat i de dignitat cristiana

La necessària veu del laïcat? en els espais públics civils. A més de la veu en els mitjans eclesiàstics i premsa cristiana o catòlica. Que fan laics i laiques, amb clergues, bisbes i teòlegs.

Cal que el laïcat posi veu als espai laïcals i seculars oberts de vida pública i amb tota la diversitat de la ciutadania: associacions civils, socials, culturals, de voluntariat social, etc. Com ens crida el Sínode fins en llocs de no batejats, allunyats i amb opinions oposades.

Nosaltres la Causa Cooppel per la Pau parlem d'educació, de cultura de l'aprendre a aprendre sempre a construir la pau en la ment de les persones i parlem de la UNESCO, del Parlament de Catalunya i del papa Francesc

Cal que opinem amb autoritat i testimoni a favor dels valors cristians i de l'Evangeli, cal generar corrents de pensament, d'opinió i de crítica constructiva i dialèctica creativa.

- A favor de millorar l'Església

- A favor de millorar el món i la societat amb veu i testimoni cristià.

Començant per a canviar i millorar cadascú de nosaltres, canviar i millorar un mateix, vivim amb espiritualitat l'actitud cristiana, la disponibilitat mental i de cor del veritable mestre Crist.

La visió sistèmica del papa Francesc expressada en la paràbola del samarità, estan malalts els dos

https://calescoltar.blogspot.com/2023/02/189-es-desarrollando-los-comunicados-de.html

Tota notícia que ens envaeix la nostra intimitat en el decidir de nosaltres o els nostres fills i filles ens ha de motivar a concentrar-nos en fer més educativa la nostra vida i confiar en l'altra en la seva llibertat i responsabilitat. Si estem ben educats, estarem preparats per decidir en cada momentd e la vida segons les nostres capacitats i la protecció de l'entorn familiar vital en els menors d'edat.

"Fratelli Tutti" m'inspira que el món i la humanitat és sistèmica i que cal trobar els valors comuns de la diversitat de parers, cal que tinguem en compte actituds rebels sense cap alternativa però que estan dolguts contra el sistema injust i la ferma crida a educar als menors d'edat a ser lliures i a motivar-se d'aquells que ataquen els principis i els valors de la vida, trobant una nova oportunitat per a crear cultura. Si la llibertat està en saber fer us de la sexualitat i si sabem fer us evitarem situacions crítiques i si som lliures de veritat no ens trobarem en situacions que calgui elegir entre la vida i en la mort dels fetus, per exemple.

Ara si hem de tenir en compte que no sempre estem segurs, amb certesa i fermesa i en el món hi han moltes circumstàncies que es calen torejar i que podem ser vulnerables i ser pecadors i per tant cal protegir als menors i a totes les persones que tothom tenim moments de debilitat i cal estar ben protegits per un clima d'amor i de pau.



Per a consultar

CARTA ENCÍCLICA FRATELLI TUTTI DEL SANT PARE FRANCESC SOBRE LA FRATERNITAT I L'AMISTAT SOCIAL

https://www.vatican.va/content/francesco/es/encyclicals/documents/papa-francesco_20201003_enciclica-fratelli-tutti.html






El problema es saber enfocar la mirada amb els valors que tenim en la ment i en el cor. I per tant descentrar-nos dels instruments que en lloc d'ajudar a vegades ens fan despistar o distreure'ns.
Aconseguix canviar el teu cor i la teva ment i no necessitarem de tantes eines ni instruments.



Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip