186.- (CAT) Cal tenir clar que una cosa és viure l'espiritualitat cristiana i l'altra tenir cultura general i bàsica.-

  Cal tenir clar que una cosa és viure l'espiritualitat cristiana que pot ser en una sessió de catequesi, en la celebració d'un sagrament o animar en com se organitza i funciona l'església.

i l'altra tenir cultura general i bàsica, en saber quin nom de sant té una ermita, que un escultor va fer obres d'imatges per les esglésies, qui va ser sant Pau en la història, etc.

Realment podem sentir amb moltes persones un gran respecte pel fet religiós, malgrat no es sigui practicant o no estigui hom batejat.

Però hi ha un ambient de "religiofòbia", sigui expressat en mofa, burla, odi, confussió o falses veritats o resaltar els errors de l'església sense veure-la com tots els fets de la societat en conjunt.

Una cosa és l'esperitualitat cristiana, l'altra és ajudar a descobrir l'anunci de la fe en qualsevol lloc d'aquest món i l'altra està al dia de la cultura general i bàsica que també entra el fet religiós com una hipòtesi i com a ciència social.

La C@LCs, és la crida en apostolat laïcal corresponsable sinodal, podem practicar la conversa espiritual que consta de tres moment d'una conversa que porta a qualsevol objectiu d'aprenentatge com pot ser en l'atenció del dol, oral del català etc.

Primer escolta activa, segon comentar per a incloure i entendre a l'altra i fer-se entendre al grup i la tercera donar gràcies i pregar. I arribar a descobrir que donant gràcies al final surt la paraula Déu, de forma espontània.

Converses sobre el dol i sobre català oral en una AAVV de Tarragona


 COMENTAL, EN CONSTRUCCIÓ.-

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip