194.- (CAT) La urgent mirada a la situació de l'educació cristiana en el segle XXI.-

 Havent descobert el sistèmic cultural de la demanda ferma que cal un plantejament educatiu transversal en el món impulsat pel laïcat en sinodalitat permanent.

https://calescoltar.blogspot.com/2023/02/192-opinio-i-compromis.html

La urgent mirada a la situació de l'educació cristiana en el segle XXI.-

Les relacions en la família. Com motivar en els valors de l'Evangeli. Els avisos que no podem estar indiferents de la autodenominada revolució sexual, les ideologies de gènere i les Nova Era.

Ja han nascut noves formes de definir des de la psiquiatria qüestions dins de l'orientació sexual dels infants per exemple, amb el nom de "disfòria de gènere"

https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/gender-dysphoria/symptoms-causes/syc-20475255

I molts pares ja estan preocupats en aquests nous fenòmens.

https://www.observatoriobioetica.org/2021/12/madres-de-ninos-con-disforia-de-inicio-rapido-crean-una-asociacion-que-cuestiona-el-autodiagnostico-de-sus-hijos/37655

Tenim punts forts, punts febles, trobar riscos, amenaces i també trobar avantatges en el plantejament educatiu en el segle XXI.

Sentir-nos amenaçats pot ser una oportunitat per aprendre a motivar-nos i intensificar més mesures en l'educació en les famílies. Informar-se, orientar-se i assessorar-se és clau, a més de compartir amb els altres actuacions, experiències i vivències

La qüestió és com fer-ho? Com ens podem motivar?

Un infant de poques setmanes ja agraeix, dona gràcies amb el somriure, amb un sanglot o una mirada de pregària.

Cal redescobrir la pregària i l'agraïment, tenir espais de col·loqui i de pregària en el matrimoni, en la família i entre altres matrimonis i famílies, afrontar junts com motivem, com diem les coses, com premiem, com castiguem, com reforcem conductes. Com les comentem i com les acceptem o les rebutgem. El que si està clar és que tot no està bé i entre el bé i el mal sempre hi ha límits, així ens ho ensenya el pecat original i l'experiència del dia a dia.

Els infants aprenen a respirar, menjar i....... pregar en els primers dies de la seva vida.
Mirada espiritual d'un recent nascut



Nosaltres proposem aprendre a aprendre amb ajuda des la "Neuro-Decisiologia Comentalista" que a la fi vol dir observar, escoltar, discernir els processos de com decidim i com, quan amb qui ens motivem, ens ocupem del temps i ens organitzem en el dia a dia des de com funciona des de la neurociència, la nostra ment amb comentaris que es sumen en el diàleg, una mena de conversació espiritual, habilitats i tècniques fàcils que ens poden ajudar a créixer.
Ho proposem sota el nom del pla general "Cooppel" que vol dir pel "valor cooperatiu del sentit i del bé comú"


Bústia What's C@LCs Cooppel per la Pau 
Escriu les 24 hores al Núm. 619 79 39 69 i et contestarem el més aviat possible.
Oferim converses, tallers, actes, ponències, concerts,.... per a concentrar-nos en l'essencial de la vida i en el que ens dona sentit per viure amb alegria cristiana: la pau interior, que és mental i espiritual.




COMENTAL OBERT EN CONSTRUCCIÓ
Comental vol dir comentari que espera el teu comentari per a sumar i fer un nou comentari mental pel sentit cooperatiu de més valor comunitari (Cooppel)


Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip