181.- (CAT) Cal que el laïcat tinguem clar i prenguem part del que és just en el tema de la llibertat d'expressió.-

 INFORMAR-SE, VALORAR I ACTUAR

Escoltar, discernir i comprometre's

OBERT AL DEBAT  

Lectura reflexiva.- 

https://unescooppeling.blogspot.com/2023/02/04-ens-sumem-la-campanya-de-la-unesco.html   

OPINIÓ HUMANA I CRISTIANA   

COMENTAL EN CONSTRUCCIÓ

És curiós que la UNESCO obri un diàleg mundial que desemboqui en unes directrius concretes per regular les Xarxes Socials i que no hi hagin directrius també en com s'ha de desenvolupar l'art i el teatre que no fomenti l'odi, no creï confusió  o no enganyi a la ciutadania. O més greu que es consideri art fer burles i menyspreu als valors d'altres persones.

Cal construir criteris de com es pot prevenir accions en el futur contra la fe catòlica.

Estem patint una "religiofòbia" i es sacralitzen valors efímers i banals o es creen ídols en nom de la llibertat . Fer burles als valors religiosos és també un incivisme i una falta de lleialtat als Drets Humans.

Estem sempre escoltant que la llibertat d'expressió és un dret. I és veritat.

Però cal pensar també en els drets dels altres en el cas de no ferir sensibilitats malgrat hi hagi una voluntat a trencar prejudicis socials.

Aquesta setmana s'ha criticat a l'Arquebisbat de Tarragona per cedir el local Bravium Teatre on en 1982 vam participar en unes xerrades sobre el matrimoni que voluntàriament varem assistir degut que ens casàrem el dia 07 d'agost de 1982 a la parròquia de Crist Rei de Reus.

Estem també cansats d'abusos flagrants de la manca de llibertat d'expressió amb agressió als drets dels demés, a la dignitat i el respecte humà i cristià.

La llibertat d'expressió és un dret però amb responsabilitat, no podem anar sembrant sota el dret de la llibertat d'expressió el que a un li peta i a una el que li doni la gana sense considerar que els Drets Humans és llibertat i també responsabilitat.  Així també cal tenir confiança amb l'altri, no tenir tanta por i adonar-se que si tothom ens fem responsables ningú vol fer escandalera si pot rebre i rep rebuig majoritari de la societat.

La llibertat d'expressió pot tenir  efectes negatius, pot provocar mals morals, psicològics, danys i perjudicis. Però també limitar-la previament pot generar desconfiança i pors innecessàries.

Cal trobar una solució humana digne i respectuosa a la fe catòlica.

Moltes vegades hem sentit dir que val la pena deixar aquest món molt millor que l'hem trobat però un pedagog va dir val la pena educar a persones que treballin per a què quan marxem segueixin canviant el món, en el nostre cas val més la pena que posar límits a la llibertat d'expressió educar-nos per a què exercim la llibertat d'expressió sense necessitat de posar límits. El respecte als altres són els límits. Però a la vinya del Senyor tenim de tot.

Ens falta llegir i tenir esperit crític i també ser capaços de mobilitzar-nos per defensar els drets humans i per tant els nostres drets de consciència, de llibertat i de respecte als nostres valors, com a catòlics del segle XXI


Opinions de Bravium Teatre:

https://www.facebook.com/BraviumTeatre

Ferran Figuerola
President de Bravium Teatre de Reus


https://www.diarimes.com/noticies/reus/2023/01/31/ferran_figuerola_sembla_que_vulguin_fer_desapareixer_petjada_que_hem_deixat_gent_del_bravium_133211_1092.html

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip