152.- (CAT) CARLO ACUTIS.- C@LCs l'agència d'apostolat per a contactar amb el proïsme i per a parlar de la fe i respondre a necessitats

 


CARLO ACUTIS un exemple de santedat.- 

http://carloacutis.com/

https://www.aciprensa.com/noticias/quien-fue-carlo-acutis-52971

https://www.vaticannews.va/es/iglesia/news/2020-10/la-extraordinaria-ordinaria-vida-de-carlos-acutis.html

La Feria de Rimini, el mayor evento cultural católico italiano, organizado por Comunión y Liberación, con una masiva participación de jóvenes, fue donde Carlo se inspiró para su gran proyecto. En este festival de exposiciones y encuentros que profundizan sobre la sociedad, la cultura y la fe, nace en Carlo el deseo de crear una exposición sobre los distintos milagros eucarísticos que tuvieron lugar en la historia. Su trabajo de investigación, que comenzó cuando tan solo tenía 11 años, dio como resultado una obra que explica los hechos milagrosos en torno a la Eucaristía en 20 países, con 160 paneles que pueden descargarse de Internet en su web de sota:

Els miracles eucarístics en el món

http://www.miracolieucaristici.org/es/Liste/list.html

Biografia de Carlo Acutis - Servent de Déu

Carlo Acutis mor a tan sols 15 anys a causa d'una leucèmia fulminant, deixant a la memòria de tots els que li han conegut un gran buit i una profunda admiració pel qual ha estat el seu breu i alhora intens testimoni de vida autènticament cristià. Des que va rebre la Primera Comunió als 7 anys mai no ha faltat a la cita quotidiana amb la Santa Missa. Sempre, abans o després de la celebració eucarística, es quedava davant del Sagrari per adorar el Senyor realment present al Santíssim Sagrament. La Verge era el seu gran confident i mai no deixava d'honrar-la resant cada dia el Sant Rosari. La modernitat i l'actualitat de Carlo conjuguen perfectament amb la seva profunda vida eucarística i devoció mariana, que han contribuït que arribés a ser un noi molt especial que tots admiraven i estimaven.

Citant les paraules de Carlo:  “La nostra meta ha de ser l'infinit, no ho finito. L'Infinit és la nostra Pàtria. Des de sempre el Cel ens espera”.  Seva és la frase:  “Tots neixen com a originals però molts moren com a fotocòpies”. Per dirigir-se cap a aquesta Meta i no  “morir com a fotocòpies”  Carlo deia que la nostra Brúixola ha de ser la Paraula de Déu, amb la qual ens hem de confrontar constantment. Però per a una Meta tan alta calen Mitjans molt especials: els Sagraments i la pregària. En especial, Carlo situava al centre de la seva vida el Sagrament de l'Eucaristia que anomenava  “la meva autopista cap al Cel”.

Carlo estava molt dotat per a tot allò que està relacionat amb el món de la informàtica, fins al punt que tant els seus amics com els adults llicenciats en enginyeria informàtica ho consideraven un geni. Tots es quedaven meravellats per la seva capacitat d'entendre els secrets que amaga la informàtica i als quals només hi tenen accés els que han realitzat estudis universitaris. Els interessos de Carlo abastaven des de la programació d'ordinadors, passant pel muntatge de pel·lícules, la creació de llocs web, fins als butlletins, dels quals també s'ocupava de la redacció i la maquetació, i el voluntariat amb els més necessitats, amb els nens i amb els ancians.

Resumint, era un misteri aquest jove fidel de la Diòcesi de Milà, que abans de morir ha estat capaç d'oferir el patiment pel Papa i per l'Església. 

“Estar sempre unit a Jesús, aquest és el meu projecte de vida”. Amb aquestes poques paraules Carlo Acutis, el noi que va morir de leucèmia, traça el tret distintiu de la seva breu existència: viure amb Jesús, per a Jesús, en Jesús. (…) “Estic content de morir perquè he viscut la meva vida sense malgastar ni un sol minut d'ella en coses que no agraden a Déu”. Carlo també ens demana a nosaltres el mateix: ens demana que comptem l'Evangeli amb la nostra vida perquè cadascú de nosaltres pugui ser un far que il·lumini el camí dels altres.

Del Pròleg del Cardenal Angelo Comastri

 

Un adolescent del nostre temps com molts altres, compromès a l'escola, amb els amics, un gran expert, per a la seva edat, en ordinadors . En tot això s'ha integrat la trobada amb Jesucrist.

Carlo Acutis arriba a ser un testimoni del Ressuscitat, s'encomana a la Mare de Déu, viu la vida de gràcia i els explica als seus coetanis la impressionant experiència amb Déu.
Es nodreix diàriament de l'Eucaristia, participa amb fervor a la Santa Missa, passa hores i hores davant del Santíssim Sagrament. La seva experiència i la seva maduresa cristiana testifiquen fins a quin punt són certes les indicacions del Sant Pare Benet XVI a l'Exhortació Apostòlica  Sacramentum Caritatis : “El sacrifici de la Missa i l'adoració eucarística corroboren, sostenen i incrementen l'amor per Jesús i la disponibilitat servei eclesial”.

Carlo també té una tendra devoció a la Verge, recita fidelment el Rosari i, sentint-la com a Mare amorosa, li dedica les seves renúncies com a sacrificis.
Aquest noi sociològicament idèntic als seus companys de col·legi és un testimoni autèntic que l'Evangeli pot ser viscut íntegrament fins i tot per un adolescent.
La seva breu existència, orientada a la meta de la trobada amb Crist, ha estat com una llum que il·lumina no només el camí dels qui s'hi han creuat, sinó també de tots els qui coneixeran la seva història. Confio plenament que aquesta primera biografia de Carlo Acutis a càrrec del Dr. Nicola Gori, amb la seva reconeguda capacitat descriptiva, ajudarà els adolescents d'avui, tan problemàtics i condicionats pels mitjans de comunicació, a reflexionar sobre el significat de la vida i sobre els valors evangèlics com a plena realització d'aquesta.

Mirant aquest adolescent com un company seu, que s'ha deixat seduir per l'amistat de Crist, i precisament per això ha experimentat una alegria més veritable, els nostres nois entraran en contacte amb una experiència de vida que no ha tret res a la riquesa de joves anys de l'adolescència, sinó que els ha valoritzat encara més.

El testimoni evangèlic de Carlo no és només un estímul per als adolescents d'avui, sinó que impulsa els rectors, sacerdots i educadors a plantejar-se la validesa de la formació que donen als nois de les nostres comunitats parroquials i què fer perquè aquesta formació sigui incisiva i eficaç.

Del Pròleg de SE Michelangelo M. Tiribilli

http://secretariat.synod.va/content/synod2018/es/jovenes-testigos/carlo-acutis---siervo-de-dios.html


https://www.infobae.com/america/mundo/2020/10/11/el-postulador-de-carlo-acutis-el-adolescente-que-predijo-su-muerte-en-un-video-y-fue-beatificado-por-el-papa-francisco-revelo-detalles-desconocidos-de-su-vida/

C@LCs l'agència d'apostolat per a apropar-se, contactar amb el proïsme, per a conversar de la fe i respondre a necessitats que precisen acolliment i acompanyament en la llibertat, corresponsabilitat i en sinodalitat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip