348.- (CAT) Sentit de la vida, Ikigai testimonis de persones que tenen un sentit de transcendència i principis ètics solidaris.-

 El sentit de la vida, ikigai, el sentit de Viktor Frankl, els exemples de Pepe Mújica, Nelsom Mandela i Mahatma Gandhi.

El sentit de la vida segons el camí de Jesucrist, Jesucrist és el camí

SEGONS EL CHAT GT Openai ens diu:

Els déus o creences religioses de Jorge Mugica, Nelson Mandela i Mahatma Gandhi estan influenciades per les seves cultures, contextos històrics i creences personals. Aquí tens un breu resum de cadascun:

1. José "Pepe" Mújica

  • Creences: Mújica, expresident d'Uruguai, és conegut per les seves idees progressistes i atees. Tot i que no és religiós, ha expressat respecte per les creences espirituals de les altres persones, incloent-hi la religió, com a part de la diversitat humana.
  • Posició espiritual: Mújica és considerat agnòstic o ateu. No creu en un déu específic ni en una religió formal, però defensa valors humanistes com la solidaritat, la justícia social i la igualtat.

2. Nelson Mandela

  • Creences: Mandela va créixer en una comunitat metodista cristiana a Sud-àfrica i va mantenir una fe cristiana al llarg de la seva vida. La seva religió va influir en el seu compromís amb la justícia, la reconciliació i la pau, valors que van marcar la seva lluita contra l'apartheid.
  • Posició espiritual: Mandela era cristià i va mantenir aquesta fe, però també era respectuós amb altres religions i creences, promovent la convivència pacífica i la diversitat cultural a Sud-àfrica.

3. Mahatma Gandhi

  • Creences: Gandhi era un profund seguidor de l’hinduisme, però tenia una visió molt oberta i inclusiva de la religió. Creia en la no-violència (ahimsa) i la veritat (satya), que provenen de les ensenyances hindús. També estava influenciat per altres religions, com el cristianisme i l'islam, i sovint afirmava que totes les religions buscaven la mateixa veritat universal.
  • Posició espiritual: Hindú devot, Gandhi creia en la veritat com a principi diví i practicava una espiritualitat molt àmplia que incloïa elements de diverses tradicions religioses.

En resum:

  • Mújica: Agnòstic o ateu, amb valors humanistes.
  • Mandela: Cristià metodista, defensor de la convivència interreligiosa.
  • Gandhi: Hindú, amb una visió universalista de les religions.

Les escales del desenvolupament moral i ètic de kohlberg.
Estic investigant des de la Causa Cooppel per la Pau i la coordinació d'acords de persones, per mitjà de la conversa aplicada en la lectura creativa neurosensorial, amb el tractament del record en l'aprenentatge de les narratives i dels factors neurosensorials, per a construir la comprensió del record disponible.



Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

280.- (ES) Estamos con el Papa Francisco