342.- (CAT) Autocrítica en apostolat.- ESTEM DAVANT EL NOU PARADIGMA DEL SEGLE XXI.-



El nou paradigma del segle XXI que l'Església sembla que perd el tren.
UN PAS MÉS A LA SINODALITAT.-
No em posaré amb l'organització de l'Església, centrada en els sagraments i amb professionals dedicats les 24 hores denominats sacerdots, clergues o preveres. A més del govern de l'Església en la gestió econòmica i de les seves propietats.
Els paradigmes de Kuhn (1) aplicat a les religions monoteistes (2) segons Hans Kung em donen el tret de sortida d'aquest entrada  "Comental" (QL)


01.- La feminització sense perdre les qualitats positives de l'home i de la dona.-
Anem cap a la feminització social i cultural, pacifista, és el tren de la transfeminització és a dir a través i més enllà de la feminització, de les persones humanes. La vida espiritual cristiana és una relació personal amb Déu, amb tu mateix i amb el proïsme.
La priorització individualista (ego) davant el compromís comunitari (família) , en el desig de domesticar l'individualisme, de sacrificar-se davant el repte comunitari amb la intel·ligència solidària. Domesticar l'individualisme i acollir el desig de bondat de la humanitat que s'identifica en la bondat de Crist.

02.- El paradigma de la neuromobilització sensorial i espiritual, la nova realitat.- 
Tenim el paradigma neurosensorial de la llibertat que canvia la visió paradigmàtica. La veritat està en el procés dels processos neurosensorial, cognitiu i relacional de les persones. Com millorar el comportament de les persones? en servei, en atenció i en disponibilitat sense caure en protagonismes ni com a propietaris d'allò que sols estem en servei o ministeri. l'EGO versus l'ESPERIT.

03.- Ens ajudarà per a ajudar a la reconciliacó i a la direcció espiritual.- 
Si cal anar cap a la mística i l'espiritualitat cristiana cal millorar en la reconciliació i en la direcció espiritual que els moviments laïcals sinodals afavoreixen malgrat hi han moviments amb secretismes i en són tancats a l'acolliment i a donar a conèixer a nous visitants.
No es pot confessar avui com en el segle XX, cal una direcció espiritual que en paraules compreses per les persones doni sentit a les seves vides en Crist. Sigui en el Primer Anunci o en qualsevol moment de la vida d'acolliment com d'acompanyament.

04.- Compromesos en silenci i en l'anonimat.-
Des de 2015 estic compromès en l'espiritualitat  i en l'apostolat anònim i implicat en Vida Creixent des de 2001, Carismàtics des de 2001 i de preparació al matrimoni (CPM) des de 1999.
Des del 2000 l'escolta activa i l'atenció a persones amb dol, m'han ensenyat molt el que suposa l'esperança i la fe, davant el desconsol de es pèrdues. 
Com a investigador en neuroaprenentatge social, cultural i educatiu aplicat a les persones per a totes les edats i mediador social en apostolat resto a la disposició de la pastoral 

05.- Vull escoltar i que m'escoltin.- 
Vull escoltar els Bisbes i que m'escoltin, amb sinodalitat, amb disposició i confiança, per a millorar l'Església. No vull protagonismes, sinó fer el que la consciència i el seu llapis escriu en la voluntat de Déu.


  Imatge record

Santa Rosa, 23-08 el dia que vaig néixer i el 06-09 el dia que vaig ser batejat. Sant Zacaries. 
Commemoració de sant Zacaries, profeta, vaticinador de la tornada del poble bandejat a la terra de promissió, anunciant al mateix temps que un rei pacífic, Crist el Senyor, entraria triomfant a la Ciutat Santa de Jerusalem, cosa que es va portar a compliment.   
Estava a punt de morir i tot seguit al ser batejat vaig tornar a néixer. 1957

Sembla que perdem el tren però no som passatgers, l'Església és la màquina del tren i les persones els maquinistes ajudats per l'Esperit.

Comental en construcció. Comentari amb sentit cooperatiu per a ser comentat de boca orella i de boca a boca.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

280.- (ES) Estamos con el Papa Francisco