317.- (CAT) Avui és sant Pere i sant Pau. UN DIA TRIPLE SINGULAR

 Avui és sant Pere i sant Pau. 29-06-2024

ÉS UN DIA TRIPLE SINGULAR

1.- Avui es compleixen 45 anys del miracle de Lourdes a Teresa Monné de les Borges del Camp. Lourdes 29-06-1979. Diagnosticada d'una malaltia terminar amb menysvalua de cames, anava en cadira de rodes. Dins de la piscina s'alza i comença a caminà. Tot seguit ho comunicaren a l'arquebisbe de Tarragona que acudir de pressa. 

https://elobservadorenlinea.com/2021/02/algunos-prodigios-en-lourdes/


https://www.facebook.com/120260243750/photos/a.10150609302163751/10151338464108751/?paipv=0&eav=AfYPTKRhdT_sX0jCvx88ciNyCEnFq_mH2Fr6lduYWI9mw9ZdZviyaLQExEwrUxsakUY&_rdr

Quan en el 2015 feia la tesina de l'espiritualitat de santa Teresa de Calcuta i un estudi sobre els miracles vaig entrevistar tres vegades a la Teresa Munné a casa seva. El missioner de Cambrils pare Antoni Domènec (RIP), aquest miracle el va motivar espiritualment a deixar el comerç per dedicar-se totalment a l'apostolat acabant de sacerdot missioner a Cali (Colòmbia) en un barri pobre on hi havia les monges de Caritat de Teresa de Calcuta fins a la seva malaltia terminal.

2.- Avui també és el sant del Pare Fra Pere Perelló fill de Cabacés (1540-1620), va morir aclamat venerable pels fidels com a sacerdot franciscà recol·lecta, amb do de profecia i miracler. Va coincidir uns anys amb sant Salvador d'Horta al Convent d'Horta de sant Joan. Va ser guardà del Convent d'Escornalbou fins al final de la seva vida. És guarda el seu dit índex en un nínxol, a la part dreta mirant l'altar de forma humil amb el nom i data escrita amb un clau sobre ciment. Canònicament no té cap reconeixement de moment

3.- I avui també a Tarragona ha plogut després de les pregàries adreçades al Pare Fra Pere Perelló, a santa Clara i a la Mare de Déu.

Grup Carismàtic de santa Clara i totes les parròquies que ho demanen.

PERSONES POBRES, SENZILLES I ESTIMADES.-

Persones senzilles i testimonis, Pare Fra Pere Perelló i santa Clara.

CAMINEM JUNTS

El Bisbat de Tortosa a Tortosa iniciarà més intensament a l'octubre el procés del sínode. 

https://www.bisbattortosa.org/



A nivell del Bisbat estem convidats a l'octubre 

El bisbe ens crida aquest diumenge 30-06-24 a la conversió ecològica.

https://www.bisbattortosa.org/carta-als-joves-ii-cridats-a-un-canvi-de-rumb-la-conversio-ecologica-30-06-2024/

A Tarragona ja el tenim en marxa amb trobades, assemblees diocesanes i l'organització de les UPA.

https://www.arquebisbattarragona.cat/


Tot mirant cap al jubileu 2025 a Roma.

https://jubileu2025.arqtgn.cat/




És un procés personal, matrimonial i eclesial.

És un procés que té les arrels en el 2019 amb la participació en el Congrés a Barcelona sobre les noves aportacions del Papa Francesc a la Teologia i a la Pastoral de l'Església i en el 2020 en el Congreso del Laicado a Madrid  on varem ser congressistes actius.

AL VOLTANT DEL PARE FRA PERE PERELLÓ.-  

Ens uneix els dos Bisbats.

- Cabacés i Horta de sant Joan (Bisbat de Tortosa)

- Convent d'Escornalbou (Riudecanyes) Arquebisbat de Tarragona

El projecte "Pare Fra Pere Perelló" iniciat en el 2011 amb la trobada de Vida Creixent diocesana de Tarragona a Riudecanyes, en el 2017 varem fer unes narratives en vídeo clics amb Jordi Català  i en el 2018 organitzarem una trobada amb persones de Tarragona, Cabacés, Riudecanyes i altres indrets del territori. Amb més d'un centenar de participants.

Té la finalitat de donar a conèixer i d'interpretar la vida del Pare Fra Pere Perelló de forma entenedora considerant el llenguatge actual i les vivències espirituals que podem viure. Així podrem entendre amb més profunditat la Pentecosta i els primers anys del cristianisme.

Per això estem en estudi permanent i més de cara al Sínode que és centra en l'espiritualitat del cristianisme primerenc i en el Primer Anunci.

 Caminem junts en la fe, recordant a santa Clara, al Pare Fra Pere Perelló, deixeble de sant Salvador d'Horta.

Què l'Esperit ens il·lumini a entendre i a viure l'espiritualitat cristiana, en la senzillesa, en la humilitat i en la capacitat de comunicació, malgrat la paraula màrqueting religiós soni malament.


"COMENTAL" en construcció.

Comental és el comentari notícia que val la pena compartir en les xarxes i comentar de boca orella o de boca a boca. Un comental mai està acabat sempre pot tenir nous comentaris i noves novetats.

Comentant donem llum a la foscor

Comunicació en @postolat (presencial i/o telemàtic) lliure, laical, corresposable i sinodal.

(C@LCs)  Les Calcutes de la vida i del món

De cara al curs 2024-25.-
- Sol·licitarem una entrevista oficial amb els bisbes de Tortosa i de Tarragona.
- Participarem en el desenvolupament del Sínode i en la preparació del Jubileu de Roma en els bisbats de Tarragona i Tortosa.
- Visitarem el convent d'Escornalbou i contactarem amb la Direcció General de Museus de la Generalitat com està la memòria del Pare Fra Pere Perelló. 
- Visitarem l'església de sant Mateu de Riudecanyes i el nínxol humil del Pare Fra Pere Perelló i participarem en una Eucaristia.
- Farem un calendari de propostes a Riudecanyes, Cabacés i Horta de sant Joan per presentar el projecte "Pare Fra Pere Perelló 2025.
- Contactarem en els moviments laïcals i ens presentarem a més de participar de forma activa i respectuosa amb les seves activitats.
- Farem difusió en el programa mensual col·laborador de ràdio Falset "Priorem Priorat" que portem a terme des de 2008.
- Participarem en totes les ocasions de difusió que ens ofereixin siguin programes de ràdio, actes culturals o trobades digitals nacionals com internacionals.
- Estarem malgrat les nostres limitacions allí on tinguin interès, respecte, ens necessitin o ens vulguin ajudar i a la vegada ajudar al proïsme.

Més info:
Escriure a  info@cooppel.org  o al what's número +34 619 79 39 69.
Les  24 hores i responem el més aviat possible.
Si truqueu deixeu-lo al contestador automàtic, tenim el mòbil en silenci permanent i et truquem el més aviat possible. Per a persones de fora d'Espanya, utilitzeu el what's és gratuït.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip