253.- (CAT) Oficina Virtual C@LCs.-

 Cal Construir Sinodalitat  sempre (C@LCs) amb comunicació presencial i/o telemàtica

Més a prop de les persones, construir ponts i caminar junts

La C@LCs: Oficina Virtual Escolta Activa de Drets Humans, Evangeli i de la Natura de Tarragona, ciutat i de la comarca del Priorat. Des de 2018.

També estem oberts a arreu i participem en trobades telemàtics hispanoamericanes dels moviments Laudato Si i Sinodals internacionals.

1.- Objectius.-

1.1.- Atenció a les persones sobre empoderament segons els Drets Humans amb responsabilitat i compromís. Considerant l'Evangeli i el Dret Canònic per a desenvolupar programes i projectes solidaris en el territori, inspirats en la Laudato Si i altres documents.

1.2.- Participar en trobades amb actitud d'aprenentatge permannet en el dia a dia, en tot moment i a tot arreu.

1.3.- Investigació ètica en Intel·ligència Solidària. Llibertat i responsabilitat. El sentit de la vida.

1.4.- Generar corrents d'opinió a favor dels ODS 2030 i microcompromisos.

1.5.- Motivar al voluntariat social, aprenentatge servei personal amb entrenament i en llibertat. Elaborar a partir d'idees petits compromisos en microgrups actius cooperatius.

1.6.- Trobar-se en espais presencials autoritzats amb transparència total oberts al públic

2.- Tasques C@LCs disponibles gratuïtes.- 

2.1.- Atenció a les persones.- Escolta Activa. Informació, Orientació i Assessorament sobre Drets Humans. Una opinió +.  Garantia de confidencialitat. Donar suport motivacional, facilitacions, derivacions o acompanyaments davant situacions que ho demanen.

2.2.- Observatori sobre el comportament de les persones, de les entitats i dels recursos de la comarca i de la ciutat, a nivell presencial i en les xarxes socials.

3.- Organització.-

3.1.- Oficina Virtual C@LCs de Drets Humans i de la Natura del Priorat i de Tarragona, ciutat. Es pot escriure les 24 hores al what's 619 79 39 69 i et responem el més aviat possible.

3.2.- Taula per la Igualtat i Fòrum Social de persones, entitats i recursos.

Les persones, entitats i recursos es poden reunir amb una "taula" a la fi de plantejar estratègies Cooppel. És a dir accions cooperatives de cost zero euros.

I es poden proposar reunions obertes com a fòrum social.

Suposa treure més profit i amb codi ètic dels recursos ja existents i dels factors comunitaris de la convivència i la seguretat.

4.- Cal lluitar contra els prejudicis i els biaixos socials. Aquesta iniciativa solidària no suposa més problemes ni cap perjudici per ningú. Tot al contrari suposa resoldre i solucionar problemes de forma alternativa en la vida de cada dia.

5.- També podem generar vincles de cooperació entre persones, entitats i recursos per a dur a terme programes i projectes en benefici de la ciutadania.



Catòlics, en apostolat laïcal corresponsable sinodal.  

CONFIDENCIAL

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip