216.- (CAT) Ens preparem per a ser EMALS.-

 ESTEM CRIDATS A CONSTRUIR PONTS

De la mateixa manera que tenim referents diocesans sobre consulta del fenomen de l'exorcisme i de casos concrets i puntuals.

En els bisbats hi haurà de constituir

 EQUIPS DE MEDIACIÓ I ANIMACIÓ LAÏCAL SINODAL      

"EMALS"  

Per a escoltar, informar, orientar, assessorar, mediar i animar a persones i a grups que plantegin qüestions, problemes o conflictes en la marxa sinodal i les noves necessitats de relacions que aniran sorgint: creació de projectes, de grups i equips d'apostolat, de pastoral.... com l'equip del primer anunci.

Es tracta de cercar solucions i justícia en les relacions amb la misericòrdia i el perdó.

Els EMALS estarien formats per persones preparades, formades i qualificades, aconsellades per professionals del dret, de la salut, de l'educació, etc.


HEM D'AJUDAR I DONAR SUPORT MOTIVACIONAL

Per a deixar de ser queixiques, com indica el papa Francesc, saber cercar voluntaris, ensenyar-los les tasques, no tenir tasques ni recursos ni responsabilitats en la pastoral o en les parròquies com si fossin propietats nostres.

Hem de trobar solucions no deixar-se portar per la ràbia, dimitint, deixar de practicar en la teva parròquia o marxar a una altra sense abans intentar la reconciliació.

Sempre amb sentit cristià, amb testimoniatge



Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip