213- (CAT) En el Centre de Dia ONADA de Tarragona fem conversa C@LCs Cooppel.-

 En el Centre de Dia ONADA de Tarragona pilotem la conversa dins de l'apostolat C@LCs Cooppel.

Una hora al mes i en petit grup inferior a deu persones.

També anem a la Residència assistida Baixa Camp de Cambrils.

És conversa amiga i afectiva en escolta activa, que motiva la interacció entre la gent gran, de més edat i els avis i les àvies. A la fi fomentar la identitat de comunitat i la seva pertinença.

1.- Es tracta de conèixer-se, el nom, on es va nàixer, anys, data de naixement, on es viu ara, quan fills i filles, nets o besnéts tenen.

2.- Motivar la interacció entre ells mateixos. Que conversin entre ells mateixos de forma lliure.

3.- Agafar consciència entre ells de les capacitats i de les seves limitacions com  cert nivell de sordesa, la parla, el comportament, les expressions espontànies, la memòria... tots som diferents i ens podem estimar tal com som. I en el sentit que tots podem millorar i aprendre coses noves.

4.- Es poden dur a terme activitats de gran grup. Una de les més importants és la missa mensual on pràcticament tots hi participem.


En les converses valorem els silencis, l'escolta activa, el somriure, el saludar-se i observem els "comentals". 
Un "comental" és com un comentari amb intenció mental cooperativa i social. Molta atenció a l'expressió emocional i afectiva com el seu valor comunicatiu, a la fi de motivar a l'altri per a continuar en la mateixa conversa o que en parli més tard sobre ella.
Esdevé un comentari entre desitjar el bé (beneir, saludar"), pregar o demanar lo millor i agrair o donar les gràcies. El que surt del propi cor.

Ens ajudem d'un croquis per a recordar el que val la pena a la fi de dir "comentals" pel nom de la persona, recordar on viu i animar a expressar aspectes importants i records de les seves vides.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip