122.- (CAT) C@LCs. Transparència. Ens centrarem en la tasca presencial puntual i en general en la telemàtica, en influir i animar en les xarxes socials digitals.-

 C@LCs. 

Agrupament de persones envers el programa C@LCs, iniciat en gener de 2013

Compromís en l'apostolat laïcal  lliure, corresponsable i sinodal (caminar junts).

Transparència: 

Article que precisa i concreta la identitat, la pertinença i la participació en el programa d'apostolat C@LCs. 

Ens centrarem en la tasca telemàtica, en influir i animar en les xarxes socials digitals. Així també en la presencial puntual en la visita a pobles, barris i ciutats-

Una de les nostres prioritats es facilitar els documents de direcció i d'exhortació del Papa Francesc en les noves aportacions a la Teologia i a la Pastoral de l'Església. Comuniquem, animem a la lectura i a la conversa.

1.- Prioritats.-

Ens centrarem en:

La tasca informativa telemàtica, en influir i animar en les xarxes socials digitals. comunicar, llegir, conversar i cooperar.

En organitzar activitats privades i en promoure en tot el món civil el testimoni i el sentit cristià.

Diari de visites presencials de pobles, barris i ciutats.

Segons la llibertat d'expressió i d'opinió precisarem el que és personal o del nostre agrupament de persones.

2.- Som un humil agrupament de persones.-

Som un petit grup cristià obert i compromès en el nou horitzó que ens crida el Papa Francesc. 

No representem a cap entitat, ni institució, ni moviment d'església. Donem a conèixer de la seva existència segons els interessos, les necessitats i les capacitats del proïsme.

Si les  citem sols és per donar simplement a conèixer-les de la seva existència i les persones que en poden donar raó.

Estem dins de la humanitat dels Drets Humans i del que permet el Dret Canònic com a fidels lliurement corresponsables.

https://www.vatican.va/archive/cod-iuris-canonici/cic_index_sp.html

Som un agrupament de persones dins del programa C@LCs. Aquest blog és el Diari, nascut en 2016, però ja sistematizat en el 2020. 

En aquest bloc es contempla el procés de l'acte fundacional, l'organització i la direcció del programa però no som cap associació.

215 Els fidels tenen dret a fundar i dirigir lliurement associacions per a fins de caritat o pietat, o per fomentar la vocació cristiana al món; i també a reunir-se per procurar en comú aquests mateixos fins.

Canon 215. Codi de Dret Canònic.

Del que fem responem a nivell personal i som persones físiques amb el dret de reunió, marcar-se objectius i dur a terme actuacions conjuntes.

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Constitucio-duna-associacio?moda=1

No cobrem cap quota i no tenim cap gestió econòmica. Als projectes es poden fer donatius i s'assumeixen les disperses de cada actuació de forma comunitària.

3.- Demanem disculpes.-

Demanem disculpes si algú es molesta de l'exercici de les nostres activitats i de la vocació d'expressar com un diari, les nostres inquietuds humanistes i cristianes.

4.- Amb compromís oberts.-

En el nou camí sinodal i en la societat del segle XXI podem generar incomoditats que amb diàleg, clarificant els valors i les normes, aprendre dels errors i demanar perdó, sempre es pot caminar junts.

                    CONSIGNES, TASQUES I LEMA: 

- "Coherència, autenticitat, legitimitat i competència solidàries" és la nostra consigna de valors. 

- Les nostres tasques: "Comunicació amiga, lectura i conversa sostenible". 

- El nostre lema "apropar-se al proïsme, contactar, acollir i acompanyar en la sinodalitat".

5.- Com participem en les iniciatives internacionals, d'apropament digital al proïsme, de trobades telemàtiques i de difusió digital de documents escrivim els nostres missatges en català (CAT) i en castellà (ES).



A L'ATENCIÓ DE PERSONES CANSADES,  ABANDONADES, SOLES, DESMOTIVADES QUE VOLEN CERCAR UN PAS ENDAVANT

El Senyor Jesús digué: «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré descansar» (Evangeli de Mateu, 11:28).










Article en construcció i en revisió.-

Avui

Santa Teresa de Jesús Jornet Verge

Va néixer a Aitona el 1843 en una família de pagesos cristians. Va créixer en un clima de treball honrat. Estudia a Lleida per a mestra i va a ensenyar a Argençola (Barcelona). Allà la veuen marxar cada setmana a Igualada per confessar-se.
El pare Francesc Palau, oncle avi seu, està en tràmits de fundació d'alguna cosa i la convida a prendre'n part; però Teresa ha pensat en una vida religiosa on pugui viure en silenci i oració; i per això es fa clarissa i entra al convent de Briviesca, a Burgos; mentre que la seva germana Josepa ingressa a Lleida, a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Però per la situació política de la segona meitat del segle XIX, el govern no permet l'emissió de vots.
Llavors es fa Terciària Franciscana i recupera l'activitat docent.
Prop de casa, a Osca i Barbastre, un grup de sacerdots amb el Sr. Saturnino López Novoa al capdavant pensa en una institució femenina que es dediqui a l'atenció dels ancians abandonats. Teresa comprèn que aquest és el seu camp i, arrossegant amb ella la seva germana Maria i una altra veïna, comença al poble de Pueyo amb una dotzena de dones. Ella en va al capdavant i restarà vint-i-cinc anys en el govern.
De Barbastre canvia a València, on hi ha la casa mare de les Germanetes dels Ancians Desemparats i és la patrona de la ciutat la que dóna cognom a la Institució. Després s'estenen per Saragossa, Cabra i Burgos; i ompliran de cases-asil, que és com li agrada a la mare que s'anomenin per ressaltar el clima de família, la geografia espanyola i traspassaran les fronteres.
Quan mor Teresa de Jesús, l'any 1897, les cases-asil arriben a 103, i deixa darrere més de 1.000 Germanetes per continuar la seva tasca per sempre, perquè sempre hi haurà ancians i alguns d'ells estaran desemparats.
No va voler canonitzacions. Ho va deixar dit i escrit per si hi hagués dins de la Congregació amb el pas del temps Germanetes canonitzables. Va manar que no es gastessin diners en proposar a ningú per la pujada als altars. Aquest va ser el motiu que passessin els anys sense l'intent d'iniciar el seu procés de beatificació; i el rapidíssim salt a la canonització es va deure a la sensibilitat del poble i a les manifestacions sobrenaturals que Déu tan freqüentment va voler enviar.
Va ser canonitzada pel papa Pau VI el 1974.


Font: Santoral. Arquebisbat de Tarragona



Sense cap compromís ens podeu escriure al what's 619 79 39 69 les 24 hores i et responem el més aviat possible.

ADVERTÈNCIA.-
Sols escriure, no truqueu ja que per l'extensa atenció que fem i el bombardeig publicitari no agafem el telèfon si no està ja registrat. Es pot deixar el missatge al contestador automàtic i responem el més aviat possible.

Raó: 
J.M. Ferran i Torrent
Personatge públic associatiu i en investigació en suports educatius i motivacionals. Professor d'institut honorari i emèrit, col·laborador en el suport a les famílies. Especialista en orientació educativa i psicopedagogia. Llicenciat en Ciències Religioses i màster en Història de els religions. Dona raó de la tesi en la vida i l'espiritualitat de santa Teresa de Calcuta i en el Treball de Recerca de Final de Màster sobre els riscos  socioaddictius i els llenguatges sectaris i totalitaris.

Oferim des del voluntariat social acreditat i aprenentatge servei:
1.- Atenció a la Víctima en la societat o en relació amb la justícia.
2.- Atenció al Dol per la pèrdua d'una persona estimada o un recurs apreciat. Aixopluc Centre Escolta Activa de Cambrils. Atenció Telemàtica)
3.- Voluntariat de la llengua: conversa per aprendre el català oral. (CNL)
4.- Programa Cooppel de suport a les famílies: Programa C@M.ins, Cooppel Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona
5.- Atenció de suport a aprendre a a prendre sempre. (Tesi Cooppel per la Pau)
6.- Consultoria sobre sabers. Suport a la Comprensió. (Cooppel Atenció Telemàtica)

  

7.- Orientació educativa en tots els àmbits

  

8.- Atenció a Pràcticum a estudiants universitaris.

  

7. 

      9.- Atenció a Treballs de Recerca de Final de Grau o de Màster.
    10.- Publiquem estudis històrics i socials del Priorat.
    11.- Donar raó de les associacions que estem cooperant en la Junta directiva o que hi estem associats.

L'atreviment de ser catòlic al món acompanyats pel carisma del Papa Francesc i la joia de viure amb l'Esperit

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip