58.- (CAT) Exercicis espirituals solidaris C@LC al carrer de Tarragona, aquest cap de setmana: 17, 18 i 19 de desembre.-

 CAL QUE SORTIM AL CARRER !

Cal donar la cara i comprometre´s cada dia més.-  https://indexjmferrangmail.blogspot.com/

Cal conversar al Carrer amb el proïsme (C@LC).-

"Conversant en apostolat, Llegint i Catequitzant" (C@LC) de Calcuta i la seva santa i és  ara la nostra en la Calcuta de casa nostra.-

Exercicis presencials Espirituals C@LC aquest cap de setmana a Tarragona, ciutat, tot anant pel carrer i de forma espontània i activament compromesa. Practicar el ministeri laical i millorar cada dia els propis dons i talents com els dels demés.

Objectius i activitats C@LC:

A.- ENS PREPAREM

1.- El silenci mental i espiritual, cerquem la crida interior del Senyor. Estratègies d'aproximació al proïsme al carrer.

https://www.aciprensa.com/recursos/frases-de-la-madre-teresa-de-calcuta-3184

B.- SORTIM AL CARRER 

2.- Converses "ajuda" presencials C@LC i reunions en petits grups, amb distàncies i mascaretes de seguretat.

3.- Visita de persones malaltes amb mesures de seguretat: Lectura profunda i lenta amb pregària interna de l'Evangeli del diumenge. 

4.- Visita de parròquies i al seu voltant municipal explicant qui som Vida Creixent, el Curs d'Animació Laical, on es treballa el paper del laicat actiu,  la nostra coresponsabilitat i la crida del Papa Francesc al Sínode dels Bisbes.

C.- CONVERSEM I ESTEM DISPOSATS A PARTICIPAR EN L'EUCARISTIA PARROQUIAL I LA VISITA DEL SANTÍSSIM A L'ESGLÉSIA DE SANT ANTONI DE PÀDUA 

5.- Lectures catequètiques de textos del Papa Francesc, Evangeli dominical,....

https://www.lecturesmissa.arquebisbattarragona.cat/

6.- A poder ser necessari disposar-se a la primera o a la segona lectura de l'Eucaristia dominical.

        7.- Fer obres de misericòrdia i de caritat. 


Divendres, dissabte i diumenge, 17, 18 i 19 de desembre.

Divendres dia 17.

1.- Meditació personal i atenció a l'oficina veïnal, 

2.- A les 10 hores reunió telemàtica de la coordinadora territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social. 

3.- Fem carrer veïnal 

4.- A les 19 hores Anno Domini, una recreació del primer Nadal de la història en el museu bíblic. Lectura catequètica de l'escenificació 

 
5.- A les 20,30 hores concert de Nadal per la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona a la Catedral. Contemplació musical espiritual.

6.- Silenci espiritual i lectura de l'Evangeli de demà i propòsits en accions concretes.

Text de l'Evangeli (Mt 1,18-24): El naixement de Jesús, el Messies, fou d'aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, Ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l'Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l'acord matrimonial.

Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué: «Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que Ella ha concebut ve de l'Esperit Sant. Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè Ell salvarà dels pecats el seu poble». Tot això va succeir perquè es complís allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: «La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d'Emmanuel, que vol dir “Déu amb nosaltres”». Quan Josep es despertà, va fer el que l'àngel del Senyor li havia manat i va prendre a casa la seva esposa.

7.- Descobrim la documentació del Sínode i anem a dormir.     http://sinode2023.arqtgn.cat/

Dissabte dia 18

1.- Pregària

2.- Oficina i fer carrer veïnal.

3.- A les 12 hores inauguració de l'exposició perpètua al Santíssim a la capella de la Sagrada Família enl'església de sant Antoni de Pàdua amb el Mons. Arquebisbe Joan.

 

4.- A les 12,30, participarem en la Fira Intercultural al parc Saavedra de la ciutat.

Amb la consellera de Nova Ciutadania na Paula Varas i hem conversat amb diverses persones

5.- També el Barri s'ha manifestat, estic a la secretaria de comunicació de la Federació veïnal Segle XXI

Els veïns del Barri del Port durant a terme una acció reivindicativa aquest dissabte a les 12h a la Plaça dels Carros

https://tgnbarridelport.blogspot.com/2021/12/els-veins-del-barri-del-port-duran.html

L'Ajuntament de Tarragona aprova per unanimitat a plenari les mocions del Barri del Port sobre la Pl.Carros i Edifici Santiyán. Més detalls:

http://tgnbarridelport.blogspot.com/2021/12/lajuntament-de-tarragona-aprova-per.html

  

6.- A les 20 hores, concert de Nadal a favor del projecte NATALIS a la capella del col·legi sagrat Cor.

 
Agrupació de grallers i la priora presentant l'acte i agraïnt la bona voluntat a favor del projecte NATALIS de Tarragona.

7.- Avaluació de les dues jornades i planificació de demà.

Diumenge dia 19

Participem a l'Eucaristia dominical a santa Clara i llegeixo la segona lectura.

Lectura de la carta als cristians hebreus (He 10,5-10)

Germans, Crist deia a Déu quan entrà al món: «No voleu oblacions ni sacrificis, però m’heu format un cos; no exigiu l’holocaust ni l’expiació. Per això us dic: Com està escrit de mi en el llibre, Déu meu, vinc a fer la vostra voluntat.» Primer ha dit: «Les oblacions i els sacrificis, l’holocaust i l’expiació, no els voleu ni els exigiu», encara que totes aquestes ofrenes són precisament les que la llei prescrivia. Després afegeix: «Vinc a fer la vostra voluntat.» Adoneu-vos com suprimeix tot el que deia abans i ho substitueix pel que diu després. A nosaltres ens ha santificat l’ofrena del cos de Jesucrist, feta una vegada per sempre per complir aquesta «voluntat» de Déu.

https://www.lecturesmissa.arquebisbattarragona.cat/


Per què estic disposat a allí on vaig a ser Lector laic de la Paraula de Déu del dia a dia i l'Eucaristia dominical?

Per a mi llegir és donar gràcies, és una pregària en el meu cor, és una catequesi també interior, és sens dubte una experiència personal espiritual interior, intensa  i profunda. És un repte cada camí pots millorar, és una profunda humilitat i per això necessito llegir per no perdre qualitats guanyades sense oblidar que és una meta d'autosuperació, quan era jove tenia dificultats de llegir i parlar en públic. Per això em dedico en apostolat a ajudar a persones a que superin les seves barreres els dons i talents de les persones molts estan amagats i en estat de diamant pur, que calen treballar i ajudar a què una persona mateixa se n'adoni el que pot aconseguir en la seva vida.

El C@LC és donar conversa ajuda i lectura catequètica als demés i a un mateix. És el meu compromís en els ministeris laïcals com a  catòlic, Cal sortir al Carrer (C@LC) com ens exhorta el Papa Francesc.

  
Recordem que vam estar deu anys com a voluntaris en atenció al telèfon de la Marató de TV3, en un espai digne de descobrir en família com és el Port, per jugar, passejar, aprendre i contemplar la riquesa econòmica que implica el nostre Port de Tarragona actiu. Un espai ideal per a practicar el Cooppel.
https://www.ccma.cat/tv3/marato/totes-maratons/

Tot seguit conversem al sortir de santa Clara i passegen saludant i trobant-se amb persones fins al Port, parlem de Vida Creixent i del Nadal, Càritas etc.. La propera trobada de Vida Creixent serà el dimecres dia 12 de gener a les 18 hores a santa Clara.

Avui tarda de meditació, reflexions i planificació de la setmana que ve i de cara el mes que ve a nivell veïnal AAVV Verge DEL CARME, educatiu, cultural, Ateneu de Tarragona, Centre d'estudis del Priorat, associació Prioritat, Vida Creixent, etc.

RESUMINT

Hem participat en la Fira motivada en acollir al proïsme, organitzada per l'Ajuntament de Tarragona, oberta a les persones nouvingudes de la ciutat, avui dia 18 de novembre Dia Internacional de les persones migrades:

https://www.tarragona.cat/cooperacio/noticies/noticies-2021/arragona-celebra-aquest-dissabte-el-dia-internacional-de-les-persones-migrades


 . 

Continuarem.- 
Els dies 20 i 21 de desembre en atenció al dol, a persones aprenents el català oral, a famílies sobre l'èxit escolar.
A partir del dia 22 de desembre en farem C@LC diaris oberts amb converses ajuda i  lectures catequètiques de forma telemàtica per What's i per Meet. 
I C@LC presencial al Priorat pels pobles en dies concrets des del dia 27 de desembre fins el dia 8 de gener. El darrer dia serà el 09 de gener a Cabacés.



També entre tots fem barri, fem ciutat, us felicitem el Nadal:


Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip