250.- La trajectòria i les disponibilitats amb l'Església.-

 Trajectòria.-

Batejat el 6 de setembre de 1957 i confirmat el 30 de juny de 1973, a l'Aleixar. En 1971 inicià els estudis de 3r i 4t de batxillerat elemental al col·legi sant Pau de Tarragona i Batxillerat superior i COU al Seminari en l'especialitat de ciències.

A COU m'impactaren personatges com Joan XXIII, Hélder Càmara, Pierre Teilhard de Chardin i Paulo Freire, en el 1976 estudiant primer de magisteri (professorat EGB) vaig tenir la iniciativa d'organitzar una xerrada col·loqui a l'Aleixar i posar en marxa la revista "Això ...Aleixarenc" amb seu a la parròquia i amb la implicació d'un centenar de joves i mes de 300 subscriptors, va durar entre 1977-79.

En el 1980-81 en el Servei Militar Obligatori (SMO) curs 1979-80 feia curs pont, era el tercer  de la llicenciatura de pedagogia  i en la matèria de pedagogia experimental vaig posar en marxa el projecte ALBAIN (Alfabetització Bàsica Inicial) per als reclutes i soldats.

En el 1981 començo a treballar de mestre d'escola, en el 1982 ens casem, en el 1983 neix el nostre fill, en el 1985 iniciem la participació en jornades i simposis sobre els experiències que portàvem a terme a l'aula a l'escola i comencem a inventar que vol dir dissenyar i aplicar jocs didàctics a l'aula i fora en temps extraescolar.

En el 1983 inicio estudis de teologia que feien al seminari de Tarragona, crèdits de matèries puntuals, en el 1994 inicio la llicenciatura de ciències religioses a l'INSAF de Tarragona, que finalitzo en el 1999. En el 2015 defenso la tesina sobre espiritualitat de santa Teresa de Calcuta: "El camí constant de conversió en la vida de Teresa de Calcuta".

En 1999 ingressem en la pastoral de preparació al matrimoni a Tarragona, avui sistema CPM dins de la Delegació diocesana de Laïcat i Família de Tarragona i en el 2001 a Vida Creixent amb 43 anys com a laic de suport a la pastoral, en el període 2018-22 he estat de president a la diocesana de Tarragona. En el 2018 som elegit matrimoni president de la Federació Española de CPM, Centre de Preparació al Matrimoni a València.

En el 2003 inicio el Màster de la Història de les Religions (INSAF- URV) i en el gener de 2006 presento el Treball Final de Màster sobre les socioaddiccions. Tracta sobre el fenòmen social, processos de captació a nivell mundial com local.

Des de 2003 ens dediquem a l'apostolat de la comunicació i de la conversa amb el proïsme, en el 2023 informant acreditat sobre el Parc natural de la serra de Montsant i PEIN de la Serra de Llaberia, destaquem les ermites i la part espiritual dels espais.

Estem animant un grup de Vida Creixent a Cabacés (bisbat de Tortosa) i un altra a santa Clara de Tarragona.

Disponibles des de l'apostolat exercit (dret Canònic) a col·laborar en tasques concretes i puntuals de la pastoral, donar a conèixer el nostre apostolat i que ens donin permís davant iniciatives a favor de l'Evangeli.




Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip