180.- (CAT) Trobada Tarragona Acció Catòlica General dilluns dia 30 de gener de 2023.-

 DILLUNS DIA 30 DE GENER DE 2023


Pel matí hi ha hagut una trobada del Mons Arquebisbe amb els preveres a nivell de diòcesi.





INVITACIÓ.- 
.
Atenent les prioritats pastorals diocesanes d'aquest curs, sobretot pel que fa a l'àmbit del creixement i vivència de la fe, la nostra delegació, conjuntament amb l'equip d'Acció Catòlica General de l'arxidiòcesi, hem impulsat una jornada per conèixer, de primera mà, el projecte renovat de l'associació laical de l'Església. És per això que dilluns 30 de gener estarà, a Tarragona, una part de la comissió permanent de l'ACG de la CEE, un equip jove i molt dinàmic que ens presentarà el projecte renovat que ja es porta a terme a moltes diòcesis.

Portem varis mesos en contacte amb aquesta comissió, sobretot amb la presidenta i el consiliari, coneixent el projecte, els nous materials, etc, i també ens hem anat trobant amb el nostre equip diocesà i varis membres dels grups que actualment existeixen a Tarragona, i creiem que és molt oportú que aquest projecte renovat per al laïcat de l'Església sigui conegut pels que fem i vivim la missió a la nostra arxidiòcesi, encara que no formem part de cap grup. 

L'horari serà de 19 a 20:30 h, i es farà a la sala d'actes del col·legi Dominiques Tarragona, espai cèntric i amb aparcament per tal que es pugui venir caminant o en cotxe, els qui venen de fora de la ciutat, i aparcar fàcilment al pati de l'escola. L'entrada al pati es troba al carrer Baró de les Quatre Torres, en el tram proper a la cruïlla amb Rovira i Virgili. No cal dir que a la trobada hi poden participar laiques i laics, mossens, religioses i religiosos, tothom que vulgui conèixer el nou projecte. 

Aquesta tarda a les 19 hores ens hem reunit mig centenar de persones amb el laïcat i els moviments, que han volgut assistir. 





La nostra intervenció ha estat al voltant de considerar el congrés de Barcelona 2019, sobre les noves aportacions a la Teologia i a la Pastoral de l'Església del Papa Francesc, el congrés del Laïcat de 2020, es veu necessari adaptar i posar en marxa l'Acció Catòlica General. Però cal pensar que hi han moviments com Vida Creixent o el CPM que cerquen també fer grups parroquials.
S'ha quedat que un dia es farà una jornada amb activitats vivencials de pregària amb els passos de veure, jutjar i actuar a la fi de fomentar equips de vida.
El procés sinodal serà constant i permanent amb mirada intergeneracional de futur, amb una forta autocrítica de l'esglèsia i dels creients, els quals estem cridats a la coherència, autenticitat, lleialtat a l'Evangeli i corresponsable sinodal progressiu i amb creixement constant en equips i dins de la comunitat.

COLUMNA OBERTA, EN CONSTRUCCIÓ

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip