02.- Inspirats amb la santa Teresa de Calcuta (C@LC), que va servir als més pobres entre els pobres simplement per ser pobres, respectant les seves creences.

C@LC: 
El grup del xat de WhatsApp denominat C@ALC,  de Calcuta  (en record de santa Teresa de Calcuta).
"Catequistes en l'Apostolat Laical amb el suport presencial de les noves tecnologies en el ministeri de la Conversa  activa Cooppel: Atenció a persones que necessiten parlar amb algú, atenció a persones que pateixen dol, atenció a pares i mares a favor de l'èxit escolar. Amb informacions de temes de la fe en la societat i en la ciència. Ja tenim dos preveres consiliaris en el consell pastoral i espiritual⁠⁠⁠⁠.

Resultat d'imatges de teresa de calcuta

2.1.- C@LC:  Cal Conversa d'Atenció Laical Civil

Dimarts dia 21 de febrer de 2017 Associació de Dones jubilades i pensionistes de Tarragona Llevant convida a Josep Maria Ferran i Torrent a fer una xerrada sobre “Jocs Cooppel en família”· 
Avui com a presidenta tinc el gust de presentar a Josep Maria Ferran i Torrent que vaig conèixer als anys 90 en les seves campanyes d’educació al consum a les Llars Municipals de Tarragona, en els mesos d'octubre i novembre, mirant cap a les festes de Nadal.
Avui ens presentarà la Causa Cooppel per la Pau, 2022, moviment a favor de l’èxit escolar i en contra del fracàs escolar, corrent a favor en general de l’èxit de les persones i de la tesi Cooppel servei que defensarà davant la UNESCO per abans de l’any 2020. 

01.- Associacionista i radiofonista local.-  En Josep Maria Ferran i Torrent, nasqué a Reus en 1957, fill de l’Aleixar, forma part de diverses associacions, entre elles és ateneista destacat a l’Ateneu de Tarragona, ha organitzat programes de ràdio a Ràdio Forum 1989-1991, Tarragona Ràdio 1991-1994, ràdio sant Pere i sant Pau 1989-1994, en l’actualitat a Falset amb el programa Priorem Priorat des de 2008  i a Tarragona, dirigeix l’associació Ceradai fundada en 1986, l’any passat va complir el XXX aniversari, que des de l’any 2000 és una entitat associada a la UNESCO i des de 2001 una entitat present a la Federació Catalana de Voluntariat Social, formant part de la Junta territorial de Tarragona i de les Terres d’Ebre.
02.- Com a trajectòria familiar.-. L’any 1982 es casà amb Fina Masip, una filla de Cabacés i des de 1989 organitza actes públics culturals al Camp de Tarragona i al Priorat, des de 2007 és Jutge de Pau substitut de Cabacés. 
03.- De professió és professor especialista en orientació educativa d’institut , de formació es psicopedagog terapeuta i mestre d’audició i llenguatge.
04.- Des de 1987 estudia processos de conversió, el dol i les addiccions de les persones que l’any 2006 presentà el treball de recerca del Màster d’Història de les religions sobre “els processos de conversió, dol i les socioaddiccions”, l’any 2015 va defensar la tesina de teologia espiritual davant del tribunal eclesiàstic de l’Institut Sant Fructuós- Facultat de Teologia de Catalunya “el camí constant de conversió de santa Teresa de Calcuta”, en l’actualitat estudia i investiga els processos de conversió, de dol i les addiccions en el suport tècnic educatiu a les famílies amb menors d’edat i en especial en relació amb el fracàs escolar. 
Resultat d'imatges de teresa de calcuta
05.- Amb iniciatives ja de jove, en 1976 va participar en la creació i la difusió de la revista local, catalanista, clandestina i de plena llibertat d’expressió  “Aixo...Aleixarenc” a l’Aleixar que s’edita els anys 1977,78 i 79 i que a l’Arxiu Comarcal del Baix Camp es conserva un exemplar, en 1979 va estudiar amb profunditat el jesuïta i científic evolucionista Pare Pierre Teilhard de Chardin, en 1980 va posar en marxa el programa d’Alfabetització “ALBAIN” en el servei militar supervisat per  pedagogia experimental de la UB, en 1983 va estudiar la problemàtica de la tartamudesa en els adolescents i els joves (UB). Des de 1985 inventa jocs didàctics que han estat publicats dos per l’ Instituto de Ciencias de la Educación de la Universidad de Zaragoza i dos més per l’Institut d’Estudis Catalans que avui ha culminat amb els jocs Cooppel que si es juguen en família es millora les visites familiars als museus, es valoren més les persones que valen la pena recordar i que estan en risc d’oblit, es gestiona millor el dol en la família i és millora en l’èxit escolar, segons resultats del programa 2012-16 dels darrers quatre anys amb el suport de les universitats UNIR, UOC i URV i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.
06.- Avui exposarà els principis filosòfics i científics com a cooperant lliure i voluntari amb la UNESCO en la campanya “Causa Cooppel per la Pau, 2022” amb el dret a generar esperança, ajuda moral i suport psicològic i psicopedagògic a les famílies envers 2017 en Andorra, Barcelona i el Camp de Tarragona, Reus i el Priorat amb el suport de 30 entitats i a títol personal d’una inspectora en educació amb qualificació destacada en  investigació educativa, la Sra. Neus Lorenzo, excap del Servei de Llengües del Departament d’Ensenyament.
Com molt bé ell diu “ A la vida imaginar junts és un dret universal i el somni és aconseguir el que ens hem imaginat” que defineix el dret a aspirar per abans de 2022 aconseguir el “Cooppel” el reconeixement oficial de protecció per la UNESCO i la declaració per les Nacions Unides el “Cooppel” el Dia Internacional  en la cooperació educativa de persones, entitats i recursos locals en el suport a les persones i a les seves famílies”.
07.- Cedeixo la paraula a Josep Maria Ferran.
foto de Josep Maria Ferran Torrent.

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip