289.- (CAT) Concloem que podem fer per la nostra Societat i per la nostra Església.

 Ja portem 289 entrades des del primer intent en 2016 (4 de setembre), el 20-11-2020 any de la pandèmia i l'inici sistemàtic el 17 de gener de 2021. Anem pel quart aniversari 17 de gener 2025.

Concloem què podem fer per la Societat Civil i per l'Església com a marca personal, matrimonial i social.

COMENTAL OBERT EN CONSTRUCCIÓ fins el mes de juny 2024

Ara ja queda clar les nostres disponibilitats i no cal donar més tombs.

Formar part d'una comunitat és la clau de la Vida Cristiana, més que ser usuari de sagraments, més de la cohesió social, el plantejament espiritual i de formació permanent.

La CVX pot ser una via molt interessant

La campanya permanent del Sínode ens farà créixer com a persones si com a cristians, que vol dir simplement ser espiritualment afins a Crist en totes les conseqüències 

- Conversa afectiva amb el proïsme en el compromís C@LCs. El pla general Causa Cooppel per la Pau, 2030. La pràctica de l'escolta activa i de la conversa espiritual.

El dilluns dia 13 de maig farem el pregó de la setmana cultural a l'Ateneu de Tarragona i tancarem una etapa per obrir una altra de la Causa Cooppel per la Pau.

- Viure l' Eucaristia llegint abans les lectures i fer les pregàries en sessió carismàtica, com pregar sobre els salms i l'Evangeli amb tota l'ànima. I està disposat a llegir o fer les pregàries en la missa, dominical o després de les reunions de Vida Creixent o de les sessions carismàtiques.

- Exercicis espirituals amb retirs matrimonials o dins de moviments. L'opció CVX és la més afina a les nostres inquietuds. Els exercicis ignasians: disposar, reconciliar-se, seguir Jesús i discernir.


L'altra cosa és l'acolliment i l'acompanyament dels moviments laïcals que són molt privats i tancats, cal que siguin oberts en acollir a l'altra.

Ens podem sentir una mica que no saben acollir-nos, que no es deixen donar-se a conèixer i sembla que són un món aïllat en aquest món.

Conìxer formes com UCDM i ser crítics, aplicar a la nostra espiritualitat per a la comprensió dels llenguatges metafísics, teològics, filosòfics, etc.. en general i aplicar-los en la nostra pràctica cristiana coherent i autèntica que ens doni legitimitat en la corresponsabilitat sinodal.

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip