196.- (CAT) Disponibles i centrats en l'apostolat horitzontal sinodal i els O.D.S. 2030.-

 1.- Anem cap a la dedicació exclusiva de laïcat horitzontal després de formar part de la direcció de moviments laïcals.-

Després dels cinc anys darrers del 2018-2023, d'estar al capdavant de la presidència de la Federació Espanyola de Centres de Preparació al Matrimoni, (FeCPM) i de Vida Creixent de Tarragona. En el 2018 assumirem tot el referent a les noves aportacions del papa Francesc a la Teologia i a la Pastoral de l'Església. Vaig participar en el congrés de Barcelona sobre el papa Francesc i en el 2020 participarem en el congrés del laïcat a Madrid. 

2.- A Vida Creixent com al CPM es basen en les reunions de grup amb converses i el diàleg.-

Als grups de Vida Creixent com en els grups CPM la dinàmica clau és la lectura i la conversa . 

En els CPM és prepara al sagrament del matrimoni en la perspectiva del creixement permanent matrimonial.

3.- Ara ens centrarem a l'animació de grups sinodals i el suport motivacional al laïcat.-

Hem deixat les responsabilitats directives en aquestes dues organitzacions i ara restem  disponibles en el servei de l'Església.

Ara estarem centrats en l'apostolat horitzontal sinodal, el C@LCs de les Calcutes, la Calcuta de cada persona i de tota la casa comú de tota la humanitat, en l'exemple de santa Teresa de Calcuta, en l'aproximació, el contacte, l'acolliment i l'acompanyament al proïsme.-

Som persones amb un horitzó en tracte entre iguals amb la diversitat de responsabilitats, llun de jocs de poder i de tractes jeràrquics. La Coherència, la Autenticitat, la Legitimitat de l'Evangeli i en el respecte als Drets Humans, la Corresponsabilitat i la sinodalitat (= C@LCs)

És important i prioritari l'apostolat laïcal lliure, entre iguals, basat en la conversa espiritual orientada en l'apostolat i la lectura catequètica corresponsable i sinodal. Lectura de l'Evangeli com dels documents d'església i les crides del papa Francesc a la sinodalitat.

4.- Actuacions en l'apostolat de la comunicació i de l'organització d'actes culturals per a fomentar el sentit comunitari.- 

Informar, orientar i assessorar des de la competència i la confidencialitat

4.1.- Avui divendres dia 10 de març ens hem presentat a la Conselleria de l'Ajuntament de Tarragona

ENTREVISTA AMB LA CONSELLERA N'INÈS

Avui a l'Ajuntament de Tarragona a la conselleria he exposat la tesi postulant i hem presentat el pla general i director de la Causa Cooppel per la Pau C@LCs,  2023 en l'atenció triple: 

1.- A les persones: 

A les persones de dol, tant per pèrdues d'un ser estimat, com altres problemes de la vida ciutadana de salut o en la seguretat, com conflictes de convivència o altres qüestions existencials

A les persones d'aprenentatge del català, etc. 

2.- A les famílies en l'èxit educatiu.-

Atenem a famílies, primer els pares/mares i després als seus fills i filles de cara a l'èxit educatiu a l'institut Antoni de Martí i Franquès 8 hores a la setmana.

3.- A les associacions Qx 15x 2 = 30+.

En la direcció formo part de la junta directiva de 15 associacions, a més en la participació assemblearia de 15 més i a més les que podem concretar actuacions comunes puntuals de col·laboració.

Avui ens ha rebut la consellera na Inés Solé, Consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona.

Hem quedat que li farem un informe concret de cara a ajudar-nos a nivell personal, de la seva conselleria com del seu partit.

https://www.tarragona.cat/lajuntament/govern/ple/conselleres-i-consellers/ines-sole-guillen

M'han acompanyat na Paula i na Natàlia de Voluntariat per la Llengua (Cooppel).


4.2.- Avui estem de dol.-

                  SOBRE EL PRIORAT

Tenim dos actes culturals programats un a Cornudella el dia 15 de març i l'altra a El Molar el dia 9 d'abril.

També estem de condol degut a la pèrdua de Mn. Szymon, rector actual de Cornudella, ahir dijous dia 09 de març.


Un gran testimoni de servei i atenció a les persones: 
El dia de l'enterrament d'en Victor a Cornudella el passat dilluns dia 27-02-23 el vaig saludar i es trobava molt malament, un fort refredat i una greu bronquitis amb tos constant, però va oficiar l'enterrament amb un profund condol, se'l veia molt afectat, era també degut a la mort d'un jove del poble i l'església estava de gom a gom. 

Al finalitzar la missa a la sagristia el vam motivar que anés al metge, ja!. 

Ell encara em va donar la mà tot assegut tossint intensament i em va dir: 

"El dia 17 de març endavant!".

https://centreestudisdelpriorat.blogspot.com/2023/02/67-en-marxa-cornudella.html

Va estar al servei del Senyor fins els darrers moments de la seva vida

R.I.P.
Sempre ens vàrem sentir-nos acollits, ara estiguis acollit tu en el cel 

Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip