29.- (CAT) Santa Teresa de Calcuta ens inspira el C@LC, apostolat d'apropament al proïsme universal.-

   Santa Teresa de Calcuta ens inspira el C@LC, apostolat d'apropament al proïsme universal.-      (reactualitzat 050821)

"Un compromís amb les persones malaltes, pobres i més vulnerables de la societat"

1.- El Papa Francesc ens invita i el C@LC ens sentim intensament identificats:

El Papa invita en su vídeo de agosto a renovar la Iglesia partiendo de “una reforma de nosotros mismos” |

https://www.vidanuevadigital.com/2021/08/03/el-papa-invita-en-su-video-de-agosto-a-renovar-la-iglesia-partiendo-de-una-reforma-de-nosotros-mismos/

2.- El compromís d'aproximació en el suport a les persones i a les seves famílies i en les responsabilitats associacionistes. 

Són en total cinc. 

Quatre estratègies d'apropaments i contacte per a oferir acolliment i acompanyament en la societat civil i una quinta en els mateixos moviments de l'Església:

2.1.- En marxa l'estratègia d'apropament i de contacte amb el proïsme: AIDHiN

https://agendaanims.blogspot.com/2021/07/33-josep-maria-ferran-i-torrent-elegit.html

2.2.- En marxa l'estratègia d'apropament i de contacte amb els responsabilitats d'associacions. Tenim 22 raons associatives

https://dinaments.blogspot.com/2021/04/13-manifest-del-nostre-compromis.html

2.3.- En marxa l'estratègia d'apropament i de contacte amb les famílies des dels pares i de les mares a favor dels seus fills i filles.

           https://agendaanims.blogspot.com/2021/02/11-oferta-curs-proper-2021-21-portes.html

2.4.- En marxa l'estratègia d'apropament i de contacte amb les universitats i les persones vulnerables

         2.4.1.- Universitats  https://dinament.blogspot.com/

Aprovat el suport d'IMPULSA als nostres cooppelistes estudiants o graduats universitaris per a trobar feina 

https://agendaanims.blogspot.com/2021/08/41-aprovats-en-rebre-el-suport-dimpulsa.html 

El nostre projecte "IMPULSEM COOPPEL"

                     https://dinaments.blogspot.com/2021/07/17-de-cara-la-federacio-dentrenament.html

         2.4.2.- Persones necessitades per diversos motius:

Pel sofriment del dol, del fracàs escolar, per aprendre noves capacitats necessàries per a la feina i la inclusió social i cultural.                                            https://dinaments.blogspot.com/

Exemple: Voluntariat per la Llengua. Voluntariat pel Dol. Voluntariat pels Drets Humans i de la Natura.

       2.5.- En marxa l'estratègia d'apropament, contacte, acolliment i acompanyament en el mateix C@LC, https://calescoltar.blogspot.com/  . Des de seva fundació 2012.

En la col·laboració de la pastoral matrimonial (CPM) en la Federació espanyola de CPM i familiar https://prematrimonialcpm.org/  des de 1999

i en Vida Creixent de l'arxidiocesi de Tarragona, des de 2001.                           https://associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com/


3.- La formació de base i la permanent que estem cridats..

 Ara l'institut de sant Fructuós INSAF de l'Arquebisbat de Tarragona celebra enguany el seu 25 aniversari 1996-2021, vaig estar alumne de la primera promoció 1994-99 i vaig ser alumne fundador ja iniciats els estudis des de 1994.

3.1.- Ara ha arribat el diploma del títol de la llicenciatura en ciències religioses presidit per l'autoritat del Papa Francesc, tot un honor, el vaig tramitar després de defensar la tesina en el 2015 sobre: "L'espiritualitat i la constant conversió de santa Teresa de Calcuta". Vaig defensar la tesina en la darrera promoció de la titulació de llicenciat 1994-2015 canviat pel pla Bolonya.

Aquesta llicència la he de portar amb joia, dignitat i honor en la lluita de la vida diària en l'apostolat de l'apropament al proïsme C@LC que portem a terme en els CPM i en Vida Creixent i en la presència pública associacionista.


Santa Teresa de Calcuta em va marcar molt i tot seguit vam posar en marxa el C@LC, apostolat d'apropament al proïsme universal.

Vaig exposar la tesina en quatre llocs, en el Tribunal eclesiàstic del INSAF, en una xerrada al Cafè de Cabacés (El Priorat) que em va presentar Mn. Dàmaso (RIP), al Casal de l'Aleixar en 2015 i a la parròquia de santa Teresita presentat per Mn. Jesús Sans a Lleida, en 2016.

C@LC:  Cal l'Amor de Crist més a prop i més profund en el cor de les persones, cercant l'adhesió amb l'Esperit.

Apostolat d'apropament al proïsme universal en atenció a les persones, a les persones i les seves famílies i amistats autèntiques, i a les persones i les seves associacions des del sentit cooperatiu de planificar, executar i avaluar competències i el seu empoderament personal i col·lectiu, identificant barreres, limitar-les, eliminar-les o superar-les (Cooppel) amb la Conversa Ajuda i la Lectura Catequètica (C@LC), la Mediació Cooppel i l'Aprendre a Aprendre Sempre Cooppel.

Quan estudiavem a l'INSAF  http://www.insaf.cat/. Fotografia de sota en el juny de 1997, sobre el personal de l'INSAF, profesorat i estudiants del final de curs 1996-97, ara fa 23 anys.



Aquí en la formació de la llicenciatura de ciències religioses 1994-1999  i en el Màster de la Història de les Religions 2003-05 vaig conèixer a Arcadi Oliveres (RIP), entre també altres destacats professors i també estudiants. El qual em va acompanyar i em va donar suport a la meva tesi servei en el 2012 a la URV  (29-X-12) i en el projecte Cooppel per la Pau en el 2013 a l'Ateneu de Tarragona (22-V- 13).

Ara la Generalitat a dos mesos de la seva mort li atorga la Medalla d'Or. https://www.publico.es/public/generalitat-atorgara-medalla-d-or-arcadi-oliveres-titol-postum.html



3.2.- Entre 2003-2005 vaig estudiar el Màster d'Història de les Religions impartit en la seu de l'INSAF i atorgat per la URV. En el gener de 2006 vaig exposar el Treball de Recerca de Final de Màster i em van donar el títol al cap d'unes setmanes.
El tema era sobre "Les socioadiccions. Estudi sobre el món sectari a la ciutat de Tarragona, a nivell estatal i internacional. La mediació en l'estudi de casos".





Comentarios

Entradas populares de este blog

273.- El proper dissabte de 11-maig.2024 Convocada Assemblea Sinodal Diocesana

244.- Ha estat una gran alegria de participar en la jornada de la quinquenal de la Mare de Déu dels Arcs de sant Jaume dels Domenys

36.- (CAT) Novena a la Mare de Déu de la Foia. Per Fina Masip